BEMBİRSEN “Sözleşmeli Personele Kadro” Talebimizi İçeren Mektubu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başta Olmak Üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve 9 Siyasi Parti Genel Başkanına İletti.

Sözleşmeli personele kadro verilmesine ilişkin yaptığımız çalışmalar ve gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerin ardından, kadro talebimizi içeren mektubumuzu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici, Hür Dava Partisi Genel Başkanı Sayın İshak Sağlam, Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Sayın Önder Aksakal’a ilettik. 

 

 

Gönderilen mektupların ardından bir açıklamada bulunan Genel Başkanımız Levent Uslu, 'Altı yılı aşkın bir süredir çalışan sözleşmeli personellerin iş akitlerinin fesih edilmeye başlandığı haberleri geliyor. Bu mağduriyet göz önüne alınarak 31 Mart 2019 tarihinin milat olması ve haksız yere işini kaybeden sözleşmeli personellerin işlerine iade edilmesi gerekmektedir. Sözleşmeli personelin kadroya alınması bütçeye hiçbir ek yük getirmediği gibi, yüzde 25 oranında tasarrufta sağlamaktadır. Sözleşmeli personel istihdamı bir an önce son bulmalıdır. 31 Mart seçimlerinden sonra yaşanan kriz ve kıyım emekçiye tekrar yaşatılmamalıdır. Kamu ve yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personele kadro verilerek bu istihdam şekli rafa kaldırılmalıdır. Geleceği belli olmayan istihdam şekilleri kişiyi, çocuklarını ve ailelerini huzursuz ederek büyük travmalara neden olmaktadır.' ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli personele kadro talebine ilişkin çözüm mercilerine sorunları ilettiğimizi ve geride bıraktığımız 5.Dönem Toplu Sözleşme sürecinde bu sorunu dile getirdiklerini ifade eden Uslu, '2018 Ekim ayından itibaren bu krizi çözmek için Bem-Bir-Sen olarak tüm muhatapları ile görüştük. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin talebimizi içeren mektubu yetkililere ulaştırdık. Bugün de bu sorunun çözülmesi adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop ve 9 Siyasi Parti Genel Başkanına ilettik.” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve 9 Siyasi Parti Genel Başkanına ilettiğimiz mektubun içeriği ise şu şekilde;