696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen 4/D sürekli işçilerden kamu kurumlarında çalışanların sözleşmeleri 31 Ekim 2020’de sona erecek. YHK ile belirlenen ve 2.5 yıldır işçilerin haklı şikayetlerine konu olan sözleşmenin bitimi bir çok güzel gelişmeyi de beraberinde getirecek. Bunlardan önemlisi zaman zaman maaşın asgari ücretin bile altında kalmasına neden olan yüzde 4+4 oranındaki zam tutarıydı. İşçiler 1 Kasım’da bakanlıklar tarafından belirlenmiş iş kollarına geçiş yapacak. Peki iş kolu değişecek 4/d işçi maaş farkı alabilecek mi?

ALMALARI BEKLENİYOR

1 Kasım’da yeni iş kollarına geçiş ile ilgili mesajlar işçilerin cep telefonlarına kısa mesaj olarak gitmeye başladı. Karar veren bakanlıklar işçileri asıl iş koluna alıyor.

İş koluna geçişi ile birlikte o iş kolundaki mevcut TİS’e dahil olacak işçilerin Kasım ayı ortasında 14 günlük bir maaş farkını da alması bekleniyor. Bununla ilgili elbette Çalışma Bakanlığı’ndan bir yazı geldiği an paylaşacağız. Ayrıca işçilerin geçtikleri iş kolundaki ikramiye, ek ödeme gibi şeylerden de faydalanması bekleniyor. Bunların da farkı ödenebilir.

İş kolu ile çalışanların ayrıca o iş kolundaki görev tanımının dışına çıkarılamayacak oluşu, 4/D sürekli işçilerin büyük mağduriyetleri arasında yer alan görev tanımı sorunu da çözecek.

1 Kasım’dan sonra iş kollarına geçiş işlemi pek çok bakanlıkta tamamlanmış olacak.