Kamuda 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 4 D kadrosunda istihdam edilen yüz binlerce işçi için artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Yıllarca asgari ücretle kamu kurumlarında devletin yükünü omuzlayan fakat taşeron firmalar tarafından alın teri sömürülen işçiler için ezilme dönemi milat oldu.

Çalışanlar asıl iş kollarında kadroya geçerek yeni haklarına kavuşmaya başladılar. 4 D'li işçilere yılda 4 taksit şeklinde ödenen 13 günlük ilave tediyelerin haricinde, toplam 60 günlük de ikramiye ödemesi yapılmakta. 60 günlük ikramiye ise 2 taksit şeklinde mart ve eylül aylarında çalışanların hesaplarına yatırılmaktadır.

İLK 30 GÜNLÜK İKRAMİYE MART AYINDA

İlave tediyeler 6772 sayılı Kanun'a göre Cumhurbaşkanınca açıklanan tarihlerde ödenirken, bu tediyelerin dışında kalan ikramiyeler ise Mart ve Eylül aylarında iki taksit halinde işçilerin hesaplarına yatırılmaktadır.

60 günlük ikramiyenin ilk 30 günlük kısmı Mart ayının 15'inde işçilerin hesaplarına yatarken, 30 günlük diğer yarısı ise Eylül ayının 15'inde işçilere ödenecektir. 

Böylece işçiler Mart ayının 15'inde ilk kez tam olarak 30 günlük ikramiyeleri almış olacaklar.

İŞTE TOPLU SÖZLEŞME'DEKİ İLGİLİ MADDELER

4 D'Lİ İŞÇİLERLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bizi twitter'dan takip etmek için Lütfen TIKLAYINIZ

AJANS KAMU - ÖZEL HABER