Kamuda taşerondan kadroya geçen yüz binlerce işçi, kadrodan umduğunu bulamadı.

Kadroya geçince ekonomik şartların daha iyi olacağını, sosyal ve sendikal haklarına kavuşacağını düşünen işçiler için kadro tam bir hayal kırıklığı oldu.

Asgari ücrete ilave olarak yüzde 4 zam alan işçiler, 2018 yılının Nisan ayından beri sendikasız ve toplu sözleşmeden mahrum olarak çalışıyorlar. 1 Kasım 2020 tarihinde yapılacak olan toplu iş sözleşmesine dahil edilecek olan işçiler, bazı sendikaların 4 Dliler için yardımcı iş kolunda TİS'e dahil edilme taleplerine hayli tepkili. Kamu kurumlarında yıllardır asgari ücretle çalışan 696 KHKlı işçiler kadro sürecinde adeta sendikasızlaştırıldılar. İşçilerin bu süreçte sesi soluğu çıkmayan fakat toplu sözleşme süreci yaklaşınca adeta kazan kaldıran sendikalara tepkileri dinmek bilmiyor.

Her gün farklı bir twitter etkinliği düzenleyen işçiler kurdukları sosyal medya platformlarında aynı anda yüz binlerce işçiyi harekete geçirerek sosyal medyayı sallamaya devam ediyorlar. Ellerinde ki bu gücü iyi kullanan sosyal medya yöneticileri yaptıkları hashtagh çalışmaları ile hemen hemen her gün twitterda Trend Topic (TT) oluyorlar. 

Bugün de #bakanımduybizi696 hashtag'ı ile sosyal medyada çalışma yapan işçiler Twitter gündemine yerleşti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a yönelik yapılan twitter etkinliği ülke çapında ses getirdi. Şimdi gözler Baka Selçuk'un yapacağı açıklamaya çevrildi.
 
1 Saat içerisinde 80 bine yakın twitin atıldığı platformda çalışanlar seslerini başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğer Bakan ve bürokratlara, muhalefet liderlerine ve siyasi partilere duyurarak, hak arayışı sürdürmeye devam ediyorlar. 

İşçilerin bu çalışması sonrası şimdi tüm gözler Bakan Selçuk'un yapacağı açıklamaya çevrildi.

İşte bugünkü güncel rakamlar AJANS KAMU farkıyla

BUGÜNKÜ REKOR PAYLAŞIM SAYISI 

#bakanımduybizi696