Kamuda yıllardır asgari ücretle çalışan ekonomik sıkıntılar içerisinde hayat mücadelesi veren taşeron işçiler kadroya geçiş sonrası büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Kadroya geçince daha iyi ekonomik şartlarda çalışacaklarını uman işçilere 2 Nisan 2018 tarihinde kanun hükmünde (KHK) ile 4 D kadrosu verildi. Kadroya geçmenin sevinciyle, istihdam şartları arasında yer alan geriye dönük açtıkları davalardan feragat eden işçiler yaklaşık 3 yıldır asgari ücret + yüzde 4 zam ile çalışıyorlar. 

1 Kasım 2020 tarihinde toplu iş sözleşmesi (TİS)'e dahil edilecek olan işçiler, bazı sendikaların yardımcı iş kolunda toplu sözleşmeye alınsın açıklamalarına ve çağrılarına olağanüstü tepki gösteriyor. Kurumlarda yıllardır asgari ücretle ekonomik sefalete sürüklendiklerini ve bu süreçte bazı sendikaların hiç sesinin soluğunun çıkmadığını, hatta 2018 Nisan ayında KHK ile kadroya alındığı süreçte toplu sözleşme dışı kalan işçiler için en küçük bir açıklama dahi yapmayan sendikaların bugün işçileri alenen yardımcı iş koluna dahil etme çabalarına tepkiler dinmek bilmiyor.

 Her gün farklı bir twitter etkinliği düzenleyen işçiler kurdukları sosyal medya platformlarında aynı anda yüz binlerce işçiye duyuru yapabiliyor. Ellerinde ki bu gücü iyi kullanan sosyal medya yöneticileri yaptıkları hashtagh çalışmaları ile hemen hemen her gün twitter'da Trend Topic (TT) oluyorlar. 

Bugün de #kanunbizdenyana696 hashtagh'ı ile sosyal medyada etkinlik düzenleyen işçilerin bu çalışması kısa sürede zirveye oturdu.1 Saatte 80 binden fazla twit'in atıldığı platformdan çalışanlar seslerini başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, diğer Bakan ve bürokratlara, muhalefet liderlerine ve siyasi partilere duyurarak, hak arayışı sürdürmeye devam ediyorlar. 

İşte bugünkü güncel rakamlar AJANS KAMU farkıyla

İŞTE BUGÜNKÜ REKOR PAYLAŞIM SAYISI #kanunbizdenyana696