4 D'li işçilerin talep ve beklentilerini aynen aktarıyoruz;

Pandemide üstün hizmet veren, Sağlık Bakanlığı işçileri olarak, Yeni yapılacak Toplu sözleşmeden beklentilerimiz:

EĞİTİM FARKI

Lisans,Lisansüstü,önlisans,Lise vb eğitim farkı mutlaka olmalıdır.

KIDEM FARKI

Çalışma yıl farkı: 1 yıl çalışan ile 10-15 yıl çalışan arasında kıdem farkı mutlaka olmalı.

ÇOCUK YARDIMI

Çocuk sayısına göre çocuk nakdi yardımı mutlaka olmalı.

EMEKLİLİK DURUMLARI

Sürekli işçi kadrosunda istihdam edilen çalışanların emeklilik durumları hakkında ''696 sayılı KHK ile 4 D kadrosuna geçen işçilerden emeklilik yazısı gelenler, emekli edileceklerdir.'' denilmektedir. Buna göre, kamuda çalışan işçilerin dilediği zaman emekli olabilme hakkı varken, 696 KHK'lı işçilerden yaşı gelen ve günü dolanların zorunlu olarak emekli edilmeleri çalışanlar arasında çifte standart oluşturmaktadır. Emeklilik sorununun İVEDİ olarak kalıcı bir çözüme kavuşturulması gerekmektedir. 

TAYİN HAKKI

Tayin ve becayiş konusunda yaşanan mağduriyetlerin bir an önce sona ermesi gerekmektedir.

HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRELERİ

Haftalık çalışma süresinin 40 saat olarak düzenlenmesi gerekmektedir.

HİZMET ZAMMI

% 13 olan Hizmet zammının % 21 mutlaka çıkarılması gerekir.

GÖREV TANIMLARI

İşçilerin unvanlara göre iş,görev tanımlarının açık ve net şekilde yapılması

RİSKLİ ÇALIŞMA ALANLARI

Riskli birimlerde çalışanlara risk birimi bulaşıcı hastalıklar nedeniyle risk farkı ödenmesi ve gerekli yasal mevzuatın kalıcı hale getirilmesi.

GÖREVDE YÜKSELME HAKKI

Üniversite mezunu işçilere, Hastane Yöneticisi Müdür, Müdür yard., Şef, Amir, vs olma hakkı verilmesi ve memurlar gibi işçi kadrosuna geri dönme hakkı verilmesi.

YÜZDELİK ORANLARIN BELİRTİLMESİ

696 khk ile kamuya alınan işçilerin iş sözleşmesinde kurumun madde koyup,Asgari ücretin % de.....fazlasını alır deyip boş bıraktığı yere oran ne ise yazması sağlanmalıdır.

TABAN ÜCRETLERİN YÜKSELTİLMESİ

Pandemi süreçinde üstün hizmet veren Sağlık işçilerine ödül olarak, Taban Yevmiyesi düşük olan işçilerin yevmiyesi net  en az 150 TL yükseltilerek Sağlık işçilerinin taban yevmiyesi Pandemi süreçinde verdikleri hizmetten dolayı en yüksek taban yevmiye verilmelidir. Sendikanın bu hassas dönemde pandemi ile mücadele eden, pandemi ek ücreti verilmeyen sağlık işçilerine bu ve en iyi hakları alması için sendikanın ve sağlık işçilerinin elinin en güçlü olduğu süreçteyiz bunu iyi değerlendirip sağlık işçilerin istediği tüm haklar alınmalıdır...!!! 

NOT :Taban yevmiyesi düşük olan 696 khk lı ve İŞKUR işçilerine Asgari ücrete gelen % 21 zam oranında Seyyanen zam yapılmalıdır.

4 D'Lİ İŞÇİLERLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ