Sağlık Bakanlığı bünyesinde 4 D'li işçi statüsünde kamuda çalışan yüz binlerce işçi için yapılacak olan toplu sözleşmede flaş gelişme!

Ajans Kamu olarak edindiğimiz bilgilere göre; Tuhis ile yürütülen Sağlık Bakanlığı işletme toplu iş sözleşmesinde; gece zammı, yol ücretleri, teknik elemanlar gibi kalan 3-4 madde üzerinde müzakereler devam ediyor. 

Edindiğimiz bilgilere göre; Bu konuda Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert ve Yönetim Kurulu gerekli müzekere ve mücadeleyi büyük bir özveriyle yürütmeye devam ediyor. 

Öz Sağlık-İş Sendikası masadan istediğini alana kadar mücadelesine devam edecek. 

Gelen bilgiler doğrultusunda, toplu sözleşmenin yüzde 99 tamamlandığı ve son bir kaç maddede uzlaşılması halinde imzaların atılacağı öğrenildi. 

Aldığımız duyumlara göre; Öz Sağlık-İş, önemli olan TİS'in bir an önce imzalanmasının değil, yapılan müzakereler ve mücadelelerle işçilerin haklarının korunmasının ve bir adım daha ileri taşımanın önemli olduğuna dikkat çekiyor. 

TİS'in imzalama sürecinin uzamasına yönelik ise işçilerin mağduriyetinin değil aksine kazanımlarının korunması ve bir adım daha ileri taşımasının mücadelesi olduğu vurgulandı.

Masadan istediğini almadan imza yetkisini kullanmamakta ısrarcı olan Öz Sağlık-İş Sendikası, Kamu Çerçeve Protokolünde alınan hakları, imzalayacak toplu iş sözleşmesinden de geriye gitmemek adına ve daha iyi bir toplu sözleşme imzalamak için gerekli mücadelenin sürdürüleceği belirtildi.

Ajanskamu-Özel Haber