696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen ve 1 Kasım itibariyle asıl kolunda TİS'e dahil edilen işçilerin hak kaybına uğramaması için Türk-İş harekete geçti.

Türk-İş'e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Sağlık Bakanlığı'na gönderdiği yazısında, 696 KHK ile kadroya alınan işçilerin 1 Kasım itibariyle mevcut toplu sözleşmeye ilk kez dahil edildikleri vurgulandı.

Bu işçilere işletme toplu iş sözleşmesinde yer alan ikramiye, giyim yardımı, ek ödeme (denge ödeneği) ve yıllık Sosyal yardımlarının ödenmesi ve herhangi bir hak kaybı yaşanmaması hususunda Sağlık Bakanlığı'na bir yazı yazdı.

Türkiye Sağlık İşçileri sendikasından yapılan açıklamada;

İŞÇİLERİMİZİN HAKLARINI ALMAK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ

696 ile kadroya geçen işçilerimizin toplu İş sözleşmesinden doğan 2020 Eylül ayı 30 günlük ikramiye, giyim yardımı, Mayıs ayında ödenen denge ödeneği gibi sosyal yardımların 2020 yılı için kıstelyevm(yıllık ödenen miktarın kasım ve Aralık ayı için hesaplanarak ödenmesi) ile ödenmesi için Sağlık Bakanlığı'na yazılı TALEBİMİZİ İLETTİK. Konunun takipçisi olacağımızı tüm üyelerimize arz ederiz., ifadelerine yer verildi.

İŞTE BAKANLIĞA GÖNDERİLEN O YAZI