Kamuda taşerondan kadroya geçen ve 696 Sayılı KHK ile sürekli işçi olarak istihdamı gerçekleştirilen işçilerin tayin becayiş ve zorunlu emeklilik gibi hayati önem taşıyan sorunları çözülecek mi?

Geçtiğimiz günlerde Türk-İş ve Hak-İş Konfederasyonlarının ortaklaşa katılım sağladıkları kamu çerçeve protokolünün sonuçları işçilerin yüzünü güldürse de, 696 KHK'lı işçilerin yüzü bir türlü gülmüyor. 500 TL seyyanen zam alan 696 KHK'lı çalışanlar, tayin becayiş ve zorunlu emeklilik gibi çok önemli konularda mağdur olmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yetkili aynı zamanda üye sayısı bakımından da Türkiye'nin en büyük 3. sendikası olan Öz Sağlık-İş sendikası ile Sağlık Bakanlığı arasında önümüzdeki günlerde yapılması beklenen toplu sözleşme görüşmelerinde tayin-becayiş ve zorunlu emeklilik konusunun gündemin ilk sırasında yer alması ve çözülmesi bekleniyor. Zira diğer İŞKUR üzerinden açıktan atama yoluyla ve eski 4 D'li kadrolu işçilerde böyle bir sorun yaşanmazken, 696 KHK'lı işçilere üvey evlat muamelesi yapılması çalışanlar arasında iş barışını bozarken, anayasa karşısında da eşitlik ilkesine aykırılık oluşturuyor. 

Ayrıca pandemi döneminde ek ödeme almayan işçiler ek ödeme bekliyor.

Yanı sıra lisans ve ön lisans mezunları da eğitim farkı almak istiyor. 

Ayrıca işçiler haftalık çalışma saatlerinin 40 saate çekilmesini istiyor.

Çalışanların beklentileri arasında yer alan diğer bir hususta sendika aidatlarının indirilmesi. 

GÖZLER DEVLET SERT'TE 

Öz Sağlık-İş sendikası Genel Başkanı Devlet Sert ve ekibinin oturacağı toplu sözleşme masasından hangi neticeler çıkacak? İşçiler sevinecek mi yoksa yine mağdur olmaya devam mı edecekler! Çalışanlar merak içerisinde tis'in sonuçlanmasını bekliyor. Kamu çerçeve protokolü her ne kadar çalışanları memnun etse de 696 KHK'lı işçilerin yuklarıda sıraladığımız nedenlerle mağduriyetleri devam etmekte. Şimdi tüm gözler Devlet Sert ve Sağlık Bakanlığı ile yapılacak olan toplu iş sözleşmesinde. Çıkacak  kararların işçiler arasında yapılan ayrımcılığa son vermesi dileğiyle. 

Toplu Sözleşme sürecine dair tüm gelişmeleri Ajans Kamu farkıyla sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu.net Telegram kanalımıza ücretsiz Abone ol, 4 D'li işçilerle ilgili tüm yeni gelişmeler cebine gelsin. Tıkla

AJANS KAMU - ÖZEL HABER