696 Sayılı KHK ile kamuda 4 D kadrosunda istihdam edilen işçiler, 1 Kasım'da yapılacak olan toplu sözleşme öncesi iş kollarıyla ilgili neticeyi karambole bırakmak istemiyor. 

Günlerdir twitter üzerinden siyasilere seslerini duyurmaya çalışan işçiler bu kez TBMM'de grubu bulunan siyasi partilere, Milletvekillerine fax ve mail göndermeye başladılar.

Sosyal medya üzerinden aynı anda yüz binlerce işçi ortak platformlarda bir araya gelerek yaşadıkları mağduriyetin sona ermesi için mücadele veriyor. Son olarak Meclis'te görevli milletvekillerine, komisyonlara ve komisyonlarda görevli milletvekillerine fax ve mail göndermeye başlayan 4 D'li işçiler, asıl iş kollarından toplu sözleşmeye dahil edilme konusunda hayli kararlı görünüyor.

İşte işçilerin Milletvekillerine gönderdiği fax ve mail metni;

Sn. Vekilim;

Bizler Kamu Hastanelerinde temizlik, veri giriş ve güvenlik personelleri olarak, 696 sayılı KHK ile 2 Nisan 2018 tarihinde 4 D’li sürekli işçi kadrosuna geçiş yaptık. Yaklaşık 3 yıldır toplu sözleşmeden yararlanamamaktayız. 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 4. Maddesinin 2. Fıkrasında belirtilen “bir işyerinde yürütülen asıl işe yardımcı işler de asıl işin girdiği işkolundan sayılır” hükmünün mevcut hali ile 1 Kasım 2020 tarihinde uygulanmasını ve asıl iş kolunda tescillerimizin yapılarak yürürlükte olan Kamu Toplu İş Sözleşmesinden faydalanmak istiyoruz. Özellikle pandemi sürecinde en ön safta mücadele eden biz sağlık işçilerinin zor hayat şartları altında umutları kırılmaktadır. Bu anlamda yıllardır kamuda asgari ücretle çalışıp kadroya geçince de asgari ücret bazlı görev yapan ‘’Sağlık Çalışanları’’nın asıl iş kolundan toplu sözleşmeye dahil edilmesi hususunda, desteğinizi bekler,

          gereğini bilgilerinize arz ederim.