Bilindiği üzere, ilk taksit 31 Ocak'ta, ikinci taksit 22 Mayıs'ta, üçüncü taksit ise 27 Temmuz'da ödenmişti. Şimdi işçilerin gözü 4. tediye tarihine çevrildi.

Kamu işçilerine ödenen ilave tediyelerinin sonuncusu olan 4. taksit ödemeleri 14 Aralık 2020 Pazartesi günü işçilerin hesaplarına yatacak.

Aşağıda ki iş tediyesi ücret bordrosundan da anlaşılacağı üzere lise mezunu bir işçinin alacağı ilave tediye ücreti 927.46 TL'dir.

LİSE MEZUNU BİR İŞÇİNİN TEDİYE ÜCRET BORDROSU

Tediye ödemeleri ne kadar yapılacak?

4Dli taşeron işçiler için yılda toplam dört taksit ile 52 günlük olarak yapılan tediye ödemelerinin her taksiti 13 günlük olarak veriliyor. Verilen ücretler üzerinden damga vergisi, SGK prim ve gelir vergilerinin kesintilerinin ardından kalan kısımlar hesaplara yatar. Asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden bir vatandaş için yapılan 52 günlük tediye ödeme miktarı da 3646 TL olarak hesaplanmıştır.

İlave tediye ödemesi nedir?

6772 sayılı kanun kapsamında kamu ve 4 D'li taşeron işçiler için yapılan 52c gün değerindeki tediye ödemeleri hüküm altına alınarak yapılmaya devam ediliyor. Kanun ile güvence altına alınan bir hak olmasının yanı sıra tüm kamu işçileri için bu haklar maalesef ki verilmiyor.

Genel yönetmelik kapsamında yer alan kamu ve 4Dli taşeron işçiler için yapılan ödemeler belirli kesimlere yapılır. Bu kesimler;

6772 sayılı kanun ile beraber devlet ve ona bağlı olarak çalışma hayatına devam eden müesseselerde olanlara

Kamu iktisadi teşekkülleri olarak görev alanlar için

Genel ve katma bütçeli olarak yer alan kurumlar için

Özel bütçeli olan idareler için

Sermayesinin yarısından daha fazlası devlete ait olarak yer alan kurum ve kuruluşlar

Belediye ve özel idare içerisinde hizmet akdi ile çalışma hayatına devam edenler yararlanma haklarına sahiptir. 

2020 4. İLAVE TEDİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kadroya geçen 696 KHK'lı ve kamu işçilerine yapılacak tediye ödemelerinin tarihleri belli oldu.

Buna göre; 2020 yılı 4. taksit tediye ödemeleri 14 Aralık 2020 pazartesi günü gerçekleştirilecek.

696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerinde bu tarihte tediye ödemeleri hesaplarına yatırılacak.