Öz Sağlık-İş sendikasının konuyla ilgili yaptığı açıklaması;

BAKAN YANIK’A ÇALIŞTAY BİLDİRİMİZİ TAKDİM ETTİK

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı  Devlet Sert ve  Genel Merkez Yöneticilerini makamında kabul eden  Aile  ve  Sosyal Hizmetler Bakanı Derya  Yanık, Sendikanın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirtirken, sosyal taraflarla, ortak akılla yürütülen çalışmaların sonuca  ulaşacağına inandığını belirtti. Bakan Yanık, Sendika tarafından  problemlerin çözümüne ilişkin olarak sunulan tekliflerin değerlendirileceğini söyledi. Genel Bakanımız Devlet Sert’te yeni görevinden dolayı  Bakan Yanık’ı kutladı, hayırlı olsun dileklerini iletti.

ACİL ÇÖZÜM BEKLEYEN KONULAR BAKAN YANIK’A  İLETİLDİ

Sendikamız  Genel Başkanı Devlet Sert, Aile ve  Sosyal Hizmetler Bakanı Derya  Yanık  ile yapılan görüşmede sosyal hizmet çalışanlarının genel sorunlarını,  696 sayılı  KHK’dan kaynaklanan sorunları,  Toplu  İş sözleşmesi  uygulamasındaki  farklılıkları, Sendika tarafından düzenlenen 696 Sayılı  KHK’ya  ilişkin  Çalıştayı ve sonuçlarını, sosyal hizmet merkezleri açısından yaşanan iş kolu farklılığı  problemini ve Bakanlığa  bağlı  Genel Müdürlüklerde yaşanan uygulama birliği sıkıntılarını anlattı, Sendika olarak hazırlanan çözüm raporlarını sundu.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ  İÇİN ORTAK KOMİSYON KURULMASI TALEP EDİLDİ

Genel Başkan Devlet Sert, Bakanlığa bağlı kurumlarda çalışan sosyal hizmet personelinin sorunların çözümü konusunda  Bakanlık ile ortak bir komisyon kurulması teklifinde bulundu. Bakan Yanık, bu teklifin değerlendirileceğini söyledi.

Samimi bir şekilde geçen görüşmede Öz  Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı ve  Yönetim Kurulu  üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten  Bakan Derya  Yanık,  bakanlığını ilgilendiren konulara ilişkin sosyal taraflarla ve ortak akılla yürütülen çalışmalara verdikleri önemi ifade etti, Sendikanın sunmuş olduğu  çözüm önerilerinin dikkate alınacağını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı ziyarette Genel Başkanımız Devlet Sert’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Mustafa  Özüpek, Süleyman Doğan, Tuba  Gülpembelioğlu ve Yavuz Aksanoğlu’da hazır bulundu.