Henüz akıbeti bilinmeyen iş kolu durumu bu tarihte veya bu tarihe yakın çözülecek. Taşeronların iş kolu tartışmaları devam ederken Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir hastanedeki işçiler ile ilgili karar geldi. İşçiler 17 NO’lu sağlık iş koluna geçirildi.

Karar Resmi Gazete’de yayınlandı ve resmileşti. Bu karar ile tüm 4/D işçilerin gözü karara çevrildi. Diğer işçiler de kendi iş kolları ile ilgili kararı ve akıbeti beklemeye başladı.

ÖZ SAĞLIK İŞ BAŞVURU YAPMIŞTI
Karar Öz-Sağlık İş sendikası’nın başvurusu üzerine alındı. Resmi karar Çalışma Bakanlığı’na şu ifadeler ile gönderildi;

“Bakanlığımızca yapılan incelemede; Şehit Kamil Devlet Hastanesi unvanlı işverenliğe ait 1141906.027 SGK sicil no’lu işyerinde hastane hizmetleri kapsamındaki işlerin yürütüldüğü, bu nedenle yürütülen faaliyetlerin işkolları Yönetmeliği’nin 17 sıra numaralı ‘Sağlık ve sosyal hizmetler’ işkolunda yer aldığı tespit ediliştir.”

Karar;

“Şehit Kamil Devlet Hastanesi unvanlı işverenliğe ait işyerinde yürütülen faaliyetlerin niteliği itibariyle işkolları Yönetmeliği’nin 17 sıra numaralı ‘Sağlık ve sosyal hizmetler’ işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin REsmi Gazete’de yayımlanmasına 6356 sayılı sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanununun 5 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”



Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan gelen diğer bir yazıda ise, bir işte yürütülen asıl işe yardımcı işler de, asıl işin girdiği iş kolundan sayılır, açıklaması yer aldı.

İŞTE SGK'DAN GELEN O YAZI

İlgili kanunun maddeleri şu şekilde: