Kurban Bayramının yaklaşması, kurbanlık fiyatlarının da artması nedeniyle kamuda çalışan yüz binlerce işçi maaşlarının bayram öncesi yatıp yatmayacağını araştırıyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli kamu işçileri, Kurban Bayramı öncesinde maaşları yatacak mı? Maaşlar ne kadar olacak? Enflasyon farkı ödenecek mi? gibi sorulara cevap bulmaya çalışıyor.

Kamuda 4 D kadrosunda görev yapan yaklaşık 200 bine yakın işçi için geri sayım başladı. Çalışanlar kurbanlık fiyatlarını araştırırken, diğer taraftan da maaşların bayram öncesinde hesaplara yatıp yatmayacağını sorguluyor.

Henüz resmi Gazete'de veya hükümet kanadında konuyla alakalı resmi bir açıklama yapılmazken, maaşların Kurban Bayramı öncesi yatması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda ki uygulamalara bakıldığında kamu işçilerinin maaşları, ilave tediyeleri Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yattığı gözleniyor.

Bugünlerde bu konuda açıklama yapılması, ilave tediyelerin kalan 2 taksidine ilişkin açıklamanın Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

Ajans Kamu olarak gelişmeleri ve en güncel bilgileri sizlere aktarmaya devam ediyoruz.