2 Nisan 2018 tarihinde kamuda istihdam edilen ve 696 Sayılı KHK ile 4 D kadrosuna alınan işçiler toplu sözleşme heyecanı yaşıyor. Bu heyecanın, hezeyana dönüşmemesi için günlerdir sosyal medya devi Twitter'ı sallayan, hemen hemen her gün gündem olan işçiler bunca etkinliğe rağmen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan herhangi bir açıklama yapılmamasına içerliyor. 

Yıllardır kamu kurumlarında özellikle Hastanelerde ayrıca pandemi sürecinde en ön safta canla başla çalışan fekadar işçiler, Çalışma Bakanlığı'nın iş kollarıyla alakası açıklamasını bekliyor.

Yıllardır asgari ücretle çalışarak geçimini temin eden işçiler, kadroya geçince yine asgari ücrete mahkum edilerek, sendikasızlaştırıldılar. Bunca mağduriyetin ardından 1 Kasım için umutla bekleyen çalışanları son günlerde bazı sendika Başkanları hayli üzdü.

Bazı sendikaların işçileri yardımcı iş kollarından toplu iş sözleşmesine dahil etme eylem ve girişimleri, çalışanları derincen üzdü. Malum sendikaların yaptıkları açıklamalara sessiz kalmayan çalışanlar tepkilerini sürdürüyor. Her akşam ayrı bir twitter çalışması yapan 4 D'li işçiler, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini ve artık kamuda üvey evlat muamelesi görmek istemediklerini belirtiyor.

Dün akşam #eşitişeeşitücret696 hashtag'ı ile 80 bine yakın twit atan işçiler yetkililerden açıklama bekliyor.

Türk-İş'e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy önceki gün bir tv kanalında yaptığı açıklamasında 696 KHK'lı işçilerin asıl iş kollarından toplu sözleşmeye dahil edilecek, bunda kimsenin şüphesi olmasın demişti. Bu açıklamanın ardından iyice umutlanan 4 D'li işçiler Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan da açıklama bekliyor.  

Şimdi tüm gözler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a çevrildi..