Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Ülkemizdeki tüm kesimlerin ekonomik koşulları küresel krizler de dikkate alınarak yeniden düzenlenirken sosyal hizmet işçilerimizin yaşadığı olumsuzluğun da bir an önce giderilmesi gerekmektedir” dedi.

Sert sözlerini şöyle sürdürdü:

“Asgari ücrete yapılan yüksek zamla birlikte özellikle sosyal hizmet işçilerimizin ücretleri asgari ücret düzeyine eşitlenmiş durumdadır. Bu  işçiler devletin himayesinde olan dezavantajlı gruplara bakan, hizmet veren işçilerdir. Yaşlılarımıza, engellilerimize, kimsesiz çocuklarımıza, devlete sığınan kadınlara bakan bu işçilerimizin zaten çok ağır olan iş yükü, bir de yüksek enflasyon yükü altına girmiştir.

Sosyal hizmet işçilerimizin daha fazla yıpranmasını istemiyoruz. Bu durum KÇP Ek Protokolü ile acil olarak düzenlenmeli, devletin işçisi asgari geçim ücretinin üzerine çıkarılmalıdır. Sendika olarak Bakanlık düzeyindeki görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Toplumun tüm kesimlerine sağlanan iyileştirme sosyal hizmet işçileri için de ivedi olarak planlanmalıdır”

MHP, kamudaki işçilerin taleplerini Çalışma Bakanına sundu MHP, kamudaki işçilerin taleplerini Çalışma Bakanına sundu

“TÜM ÇALIŞANLAR AYRIMSIZ OLARAK EKONOMİK KRİZİN ETKİLERİNDEN KORUNMALIDIR”

Hem dünyadaki, hem de ülkemizdeki ekonomik kriz ve daralmadan tüm çalışanların aynı oranda etkilendiğini belirten Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, çalışanların ayrımsız olarak ekonomik krizin etkilerinden korunması gerektiğini kaydetti.

Sendika olarak Sağlık Bakanlığı ile 180 bin sağlık işçisi adına toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin sürdüğünü de kaydeden Sert, “Bu bağlamda ücret zamları da dahil olmak üzere, başta refah payı ile diğer mali ve sosyal hakları içinde barındıran taleplerimizi masaya koyduk. Devam eden müzakereler sonucu tarafları memnun edecek bir toplu iş sözleşmesinin imzalanması, dünyada örnek gösterilen sağlık sistemimizin sorunsuz devam etmesi açısından önemlidir” dedi.