Özellikle pandemi sürecinde canları pahasına devletin emaneti olan kimsesiz çocuklar ile yaşlıların her türlü bakımını yapan Bakım Anneleri, ağır çalışma koşullarından dolayı kendi evlatlarını göremiyor.
Anneler Günü nedeniyle konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde görev yapan sosyal hizmet personeli bakım anneleri için en büyük Anneler Günü hediyesinin, çalışma koşullarının bir an önce düzeltilmesi olacağını söyledi.

Genel Başkan  Sert açıklamasında şunlara değindi:

“Binlerce bakım annesi, bu Anneler Günü’nü yine buruk geçirecekler.  Özellikle pandemi sürecinde giderek  ağırlaşan  çalışma koşulları, 696 sayılı  KHK  ile atananların tayin ve becayiş hakları olmadığı için bozulan aile bütünlükleri, emeklilik haklarında yaşadıkları  eşitsizlik  vb  birçok sorun hem bütünüyle sosyal hizmet işçisinin, hem de  binlerce bakım annesinin ortak  problemi olarak çözüm beklemektedir.

Sendika olarak, devletin emanet ettiği çocuklara gözleri gibi bakarken kendi çocuklarını bakıcıya, komşuya emanet eden, günlerce evlerine gitmeden hizmet veren bakım annelerinin hem  Anneler Günü’nü kutlamak  hem de  sorunlarına işaret etmek üzere hazırlattığımız kısa  film, yaşanılan sıkıntıların özeti ve çözümün aciliyeti açısından son derece önemlidir.

Devletin bakım anneleri Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere,  Aile ve  Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Derya Yanık ve  ilgili tüm kesimlerden Anneler Günü müjdesi olarak annelik haklarının gözetilmesini ve sorunlarının bir an önce  çözülmesini bekliyorlar.”