1 Kasım itibariyle sendikalara üye olarak toplu iş sözleşmesinden faydalanacak olan 696 KHK'lı işçiler E-Devlet'te yaşanan yoğunluk nedeniyle yetkili sendikalara bir türlü üye olamadılar. 

Sendikalara üye olup herhangi bir kaybına uğramak istemeyen işçiler 1 Kasım günü yaptıkları üyelik müracaatlarına olumlu cevap alamadılar. Sistem aşırı yoğunluktan kilitlendi. Yüz binlerce çalışan mağdur olacağını düşünerek, yetkili sendikaların genel merkezlerini telefon yağmuruna tuttu.

Sendikalardan yapılan açıklamalara göre; Başvuru sayısının yüksek olması nedeniyle yoğunluk yaşandığı için hatalı başvuru açıklamasıyla karşılaşıldığı ifade edildi. Sendikalara üye olmak isteyenlerin yetkili sendikaların hazırladığı dilekçeler vasıtasıyla herhangi bir hak kaybına uğramayacakları, sendikalara üye olmadan toplu sözleşme hükümlerinden faydalanmak isteyenlerinse dayanışma aidatı dilekçesi ile mevcut kazanımlardan faydalanabileceği belirtildi. Sendika genel merkezlerinin E-Devlet'te yaşanan sorun nedeniyle adeta telefon trafiğine tutulduğunu belirten yetkililer, çalışanların mağdur olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını, sorunların çözümü için gerekli başvuruları yaparak, üyelerini bilgilendireceklerini açıkladılar. 

E-Devlet'te yaşanan sendika üyelik hatalı başvuru uyarısının bir an önce düzelmesini bekleyen işçiler, toplu sözleşme kazanımlarıyla ilgili herhangi bir hak kaybı yaşamak istemiyor.

E-Devlet'te yaşanan bu sorunla ilgili herhangi bir Devlet yetkilisinden veya kurumdan henüz açıklama yapılmadı.  

İşçiler hatalı başvuruların bir an önce düzelmesini ve başvuruların onaylanmasını bekliyor. 

E-DEVLET'TE YAŞANAN BAŞVURU HATASI ÖRNEĞİ

KONUYLA İLGİLİ YORUMLARINIZI HABERİMİZİN ALTINA YAZABİLİRSİNİZ