1 Kasım öncesi günlerce sosyal medyada asıl iş kollarından TİS'e dahil olmak için büyük mücadele sarf eden işçilere neredeyse tüm sendikaların Genel Başkanları günler öncesinden hayırlı olsun dileklerinde bulunurken, işçilerin asıl iş kollarından toplu sözleşmeye dahil olmasına bir tek sendika sessiz kaldı. O sessizliğini bugün bozan Hak-İş'e bağlı yetkili sendika Öz Sağlık-İş'in Genel Başkanı Devlet Sert oldu.

696 KHK'lı işçiler günlerdir E-Devlet'te yaşanan sıkıntılarla boğuşurken, bu yetmezmiş gibi Öz Sağlık-İş'in 30 Ekim Cuma akşam saat 19.40 sularında yani mesai bitiminden sonra yayımladığı duyuru ile adeta şok oldular. Hafta sonunu büyük bir stresle geçiren işçiler, haftanın son gününde mesai bitiminden sonra sendikal haklardan yararlanmak adına ÖZ Sağlık-İş tarafından yayımlanan duyuru mesajıyla adeta şoka uğradılar.

Kafa karışıklıklarının ardı arkası kesilmek bilmiyor. İşçiler 1 Kasım öncesi E-Devlet'ten  başvurularını yaptılar fakat başvurular ne onaylandı ne de hatalı oldu. Hatalı başvuru - Onaylandı açıklamasıyla karşılaşan işçilerin halen daha E-Devlet üyelikleri gerçekleşmedi. Bugün kurumlarda sendika iş yeri temsilcileri tarafından dilekçeler tek tek dağıtıldı fakat işçiler buna da bir anlam veremedi. 

Tüm bu gelişmelerin ardından Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert ilk kez hayırlı olsun mesajı paylaşarak, bir de yetki notunu ekledi.

Başkan Sert mesajında; Sağlık Bakanlığı Yetki Tespiti Sendikamıza çıkmıştır.Çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.., açıklamalarında bulundu.