Hak-İş Yönetim Kurulu, açıklanan sendika üye istatistikleri üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na tepki gösterdi. 696 sayılı KHK ile iş kollarında yaşanan değişiklikler nedeniyle baraj altında kalan sendika sayılarının arttığını belirten Hak-İş, “Bakanlık tarafından konfederasyonumuza karşı bir tavır olduğu açıktır. Bakanlık, konfederasyonlar arası geçişler konusunda başından beri bilinen bu süreci ve sonucu Rus ruleti yöntemiyle yönetmiştir” ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete ’de yayınlanan Ocak 2021 dönemi işçi sendikalarının üye istatistiklerine dair Hak-İş Konfederasyonu Yönetim Kurulu tarafından bir açıklama yapıldı. 1 Kasım 2020 tarihi itibari ile iş kollarındaki değişiklik uygulaması nedeniyle, sendikalar arası dengelerin değiştiğinin göze çarptığı istatistikler ile ilgili Hak-İş, “Temmuz 2020’de 687 bin 790 olan Hak-İş’e bağlı sendikaların toplam üye sayısı, Ocak 2021 döneminde 711 bin 295’e yükseldi. Bütün engellemelere rağmen Hak-İş büyüklüğünden ve gücünden hiçbir şey kaybetmeden mücadelesine devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

BARAJ ALTINDA KALAN SENDİKA SAYIMIZ ARTTI

Yapılan açıklamada, iş kollarındaki değişiklik nedeniyle baraj altında kalan sendika sayılarının arttığını belirten Hak-İş, “Bakanlık tarafından Konfederasyonumuza karşı bir tavır olduğu açıktır. Bakanlık, Konfederasyonlar arası geçişler konusunda başından beri bilinen bu süreci ve sonucu Rus ruleti yöntemiyle yönetmiştir” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLARI SENDİKALARIMIZDA ÖRGÜTLENMEYE DAVET EDİYORUZ

Konfederasyonlarına bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın, Türkiye’nin ve “Genel İşler” iş kolunun lideri olmaya devam ettiği vurgulanan açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi:

“Hizmet-İş Sendikamız ile Konfederasyonumuza üye Öz Orman-İş, Öz Sağlık-İş, Öz Ağaç-İş, Medya-İş, Öz Finans-İş, Öz Güven-Sen sendikalarımız iş kollarında birinci olmuştur. Elde ettiğimiz bu başarıyı yeni hedeflerimize ulaşmak için bir başlangıç noktası olarak görüyor, bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz.”

Kaynak: Millî Gazete