Kamuda çalışan 4 D'li işçilerin 2021 yılı 2. ilave tediye Mayıs ayı ödemeleri başlıyor. Mayıs ayı 13 günlük ilave tediyelerin ödenme tarihi 11 Mayıs olarak belirlenmişti. 

Kapanma süreci ve bayram münasebetiyle kamuda çalışan memur ve işçilerin maaşlarının 10 Mayıs'ta ödenmesi kararlaştırılmıştı. Buna göre işçiler maaşlarını 10 Mayıs'ta, ilave tediyelerin 2. taksitini ise 11 Mayıs'ta alacak. Fakat çoğu kurum iki ödemeyi aynı günde gerçekleştirerek ve böylece iş ve işlemlerde karmaşıklık olmasının önüne geçilecek. Kurumlarda mutemetlerin bir çoğu maaş ve tediye bordrolarını hazırlayarak ÇKYS sistemine yükledi.

Kamuda çalışan işçilere ödenen ilave tediyeler 52 günlük olup, yılda 4 taksit halinde ödeniyor. Yasayla güvence altına alınan ilave tediye hakkından bütün kamu işçileri yararlanıyor. İlave tediyelerin miktarı günlük ücret üzerinden hesaplanarak ödeniyor.

2021 yılı 2. ilave tediye ödemesi Mayıs ayı bordrosunu sizin için yayımlıyoruz. Tüm yeni gelişmeler için instagram ve twitter hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

İŞTE MAYIS AYI İLAVE TEDİYE BORDROSU

Bu bordroda ilave tediyede BES kesintisi bulunmaktadır, NET ödenen tutar ise 996,40 TL'dir, normalde kesintiler ve gelirler, eşlerin çalışıp çalışmamasına, çocuk durumuna ve vergi matrahına göre değişkenlik gösterebilir.

SON DAKİKA GELİŞMELERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

AJANS KAMU - ÖZEL HABER