İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şube Genel Kurulu’na katılan haziruna yönelik bir konuşma yapan Genel Başkan Devlet Sert, Öz Sağlık İş Sendikası’nın örgütlenme mücadelesinde Kayseri’nin ayrı bir önemi  olduğunu belirtirken, “Mücadelemizi  başlattığımız, ilk toplu sözleşmeyi yaptığımız bir yer olarak bizler için Kayseri’nin başka bir önemi vardır ” dedi.

Sert sözlerini şöyle sürdürdü:

“O dönemde şirketlerde çalışan arkadaşlarımızın Kayseri’de yaptığı bu toplu iş sözleşme süreçlerinden belirgin bir haklar elde ederek sendikamız adına güç veren, katkı sağlayan Kayseri bizim için önemli ve anlamlı bir şehir.

Şirketler üzerinden yaptığımız çalışmaları, çekilen sıkıntıları, verilen mücadeleleri hepimizin hafızasında canlı tutması gerekiyor. Taşeron mücadelesinde Hak-İş olarak, Öz Sağlık İş olarak verilen mücadelede, Türk sendikal hayatında kamu işçiliği adına dönüm noktasıdır, bir devrimdir.

Bunu her defasında söyleyeceğiz, söylemeye devam edeceğiz. Çünkü bu mücadeleye omuz verenleri, işçiye inananları, kadro alanları, toplu sözleşme yapanları ve halen daha bu mücadeleye baş koyarak sorunları gidermeye çalışanları tarih yazacak, bizler de unutmayacağız.

Buradan bir kez daha ilan ediyorum; taşeron mücadelesini başlatan da  HAK-İŞ’tir, sahada  olan da  HAK-İŞ’tir, kadroyu  alan da  HAK-İŞ’tir, sözleşmeyi yapan da  HAK-İŞ’e bağlı  Öz  Sağlık-İş’tir.

Maaşların ödenmediği, izin kullandırılmadığı, kıdemlerin yakıldığı  taşöron zulmünden bugünlere geldik.

Taşeron mücadelesini unutturmayacağız. Başta  Cumhurbaşkanı  ve  dönemin  Çalışma Bakanı  Jülide  Sarıeroğlu olmak üzere  emeği  geçenlere teşekkür  ediyoruz.  Bu manada  taşeron mücadelesinin en büyük  kahramanı  olan  Hak-İş Başkanı  Mahmut Arslan’a da  teşekkür ediyoruz.  Konfederasyon başkanlığına mal olsa dahi bu  ezilen işçiler için  kadro alacağının altını  defalarca  çizen  Mahmut Arslan yürekli bir insandır ve kim ne derse  desin  taşeron işçilerinin kahramanıdır.

“ İŞÇİYİ GEÇMİŞTE ADAM YERİNE KOYMAYANLAR BUGÜN KALKMIŞ ALGI  OPERASYONU  YAPIYORLAR”

Geçtiğimiz günlerde  696 sayılı  KHK’nın ürettiği  sorunları çalıştay ile masaya yatırdık.  Taraf tüm bakanlıkların katıldığı, akademisyenlerin sunum yaptıkları, işçi temsilcilerinin konuştuğu, saha sorunlarının bürokratlar tarafından anında cevaplandırıldığı,  akademisyenlerin  yanlışları  hukuk, çalışma  ekonomisi  ve  kamu yönetimi açısından ortaya koydukları  ve  çözümleri sıraladıkları muhteşem bir  Çalıştaya  imza attık.

Sendikamızın resmi hesaplarından canlı olarak binlerce işçinin izlediği bu bilimsel çalışmayı çekemeyen zihniyet hemen algı  operasyonuna başladı.

Konfederasyon Başkanımıza sosyal medya üzerinden saldırma cüreti  gösterdiler.  Ama biz ne yaptık, işçiyi geçmişte adam yerine koymayan, kapılardan kovan bu aidat sendikacılarına aynı sosyal medyadan cevap verdik.  On binlerce destek mesajı  ile konfederasyon başkanımıza sahip çıktık.

Türkiye  işçi hareketine yakışmayacak tavır takınanlardan yeni sendikal bakış açıları beklenemez,  işçiden yana tavır beklenemez, bilimsel sendikacılık beklenemez.  Bırakın yapmayı, bunları anlamalarını dahi beklemek hayalperestlik olur.

Bakın Öz Sağlık-İş 7 yaşında bugün 200 binlere varan üye sayısıyla Türkiye’nin 3. büyük sendikası oldu. Bu önemli bir başarı. Yeterli mi? Elbette değil. Kendi iş kolumuzda bulunan 11 sendika içerisinde de lider sendika konumundayız. Bunlar sizin sayenizde olmuştur, sizlerin yüreklerine sağlık, emeklerine sağlık. Sizleri alınlarınızdan öpüyorum ve teşekkür ediyorum.

“REFERANSLARIMIZI KENDİ DEĞERLERİMİZDEN ALIP YERLİ VE MİLLİ BİR SENDİKACILIK ORTAYA KOYUYORUZ”

Referanslarını kendi değerlerinden, inançların alan, kendi kültüründen beslenen yerli ve milli bir sendikacılık yapıyoruz. O yüzden biz Kudüs’ te Filistin’de olmak zorundayız, Doğu Türkistan’da, olmak zorundayız. Onun için Yemen’de olmalıyız.  Dünyanın neresinde bir mazlum mahzun ihtiyaçlı varsa bizden alacaklıdır diyerek mücadelemizi sürdürüyoruz.  Biz farkındalık oluşturup, farklı bir sendika modeli oluşturmak zorundayız. Aksi takdirde bizde onlar gibi giyiniriz, konuşuruz, yürürüz, onlar gibi sizleri kandırırız.

“EK ÖDEMEDE İŞÇİLER OLARAK YALNIZ BIRAKILDIK”

Ek ödeme konusunda sıkıntılarımız var. Sayın cumhurbaşkanımızın gösterdiği irade noktasında, vatandaşlarımızın sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın balkonlardan alkış tutmasını önemsiyoruz, teşekkür ediyoruz. İşçisiyle memuruyla bir bütün olarak ödenmesi gereken bu ek ödeme de maalesef işçiler olarak yalnız bırakıldık. Üzüldük, gücendik ama yılmadık. Sendika olarak alınan karara saygımız var ancak bunu her platformda söyledik söylemeye devam edeceğiz.

Biz de yönetim kurulu olarak ferdi kaza sigortası yaptırma kararı aldık. 200 bin üyemize poliçeleri dağıtılıyor. Üyemizin vefatı halinde çocuklarına 2500 lira veriyoruz. Her yıl tekrarlamayı taahhüt ettiğimiz, poliçeleri işçinin eline verdiğimiz halde halen daha algı  operasyonu yapmaya  çalışıp,  sizi  aldatıyorlar diyorlar. Onlar ne yaparsa yapsın, ne derse desin, biz  işçimizin  üyemizin yanındayız, doğru  bilip  doğruları söyleyeceğiz.

“MESLEK SENDİKACILIĞI DÖNEMİ BİTTİ, HİZMET SENDİKACILIĞI  YAPIYORUZ”

Meslek sendikacılığı dönemi bitti, hizmet sendikacılığı dönemi başladı. Eskiden masa başında oturup üyesinin ayağına gitmeyenler, sorunlarını çözmeyenlerin dönemi geride kaldı. Öz Sağlık-İş, geldi sahaya indi, sorunlarla boğuştu. İddia ediyorum sağlık ve sosyal hizmet alanında bu sendika gibi çalışan başka bir sendika varsa hepimiz o tarafa kayalım.  Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetmez.

“ÇALIŞTAYLAR SERİSİ YAPACAĞIZ”

İlk çalıştayımızı yaptık,  başka sorunlarımız da  var. Sorunlarımızı her  platformda dile  getireceğiz.  Çalıştaylarla bilimsel çalışmalar ortaya koyacağız. Bu  amaçla  ÖZSAM  adında bir Stratejik  Araştırmalar Merkezi kurduk. Artık yapacağımız akademik sendikacılık ile çalışma hayatına yön veren Sendikayız.

“AMACIMIZ  BİLGİLİ DONANIMLI BİR  İŞÇİ  SINIFI  OLUŞTURMAK”

Bizler bilgili, donanımlı bir işçi sınıfını oluşturmak için her türlü mücadeleyi veriyoruz. Bilgili sendikacı, bilgili temsilci, bilgili işçi sendikasına güç katar. Birileri şöyle düşünüyor, aman ha temsilcinizi yetiştirmeyin yoksa bize rakip olur. Bilgili olacağız, bilgi sendikacılığını hayatta tutanlar ayakta kalacaktır.  Onun için bilgiye ihtiyacımız var, onun için bu eğitimleri de hep birlikte yapmış olacağız.

“SEÇİLECEK ARKADAŞLARIMIZ  İŞÇİNİN HİZMETKARI OLACAK”

Bugün burada bir demokrasi  şöleni  gerçekleştiriyoruz.  Seçilecek olan arkadaşlarımız sizlerin hizmetkarı olacaklar, gece gündüz demeden ailelerinden çoluk çocuklarından uzak bu mücadeleyi sürdürecekler. Bu dava sıradan bir dava değil. 19 arkadaşımızın başlattığı bu davada bu meşale devamlı yanacak. Bizler gelip geçiyiz ama sendikal anlamda bu dava kalıcıdır. Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz.

Güzel bir atmosferde genel kurulumuzu icra etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Genel kurulumuzdan çıkacak sonuçların Hak-İş’imize, çalışma hayatımıza, Türkiye’mize hayırlar getirmesini diliyorum. Çıkacak sonuçların işçiler üzerinde hayırlar getirmesini diliyor, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum”.

KATILIMCILAR SELAMLAMA KONUŞMALARI YAPTILAR

Kayseri Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’na katılan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. H. Mustafa Palancıoğlu, sağlık ve sosyal hizmet işçilerine göstermiş oldukları fedakarca çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, Kayseri’de gerçekleştirdikleri   Aile  Merkezleri  uygulamalarından söz etti.  Palancıoğlu, genel kurul çalışmaları için başarılar diledi.

Genel Kurul’a katılan Kayseri  İl Sağlık Müdür Vekili Ahmet Ceylan ile il sağlık müdürünün selamlarını iletti,  genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

Kayseri Şube  1. Olağan Genel Kurulu’nda  katılımcılara hitap eden bir diğer isim  ise  HAK-İŞ Kayseri  İl Başkanı Serhat Çelik  oldu.  Çelik, konuşmasında taşeron dönemi mücadelesi başta olmak  üzere yapılan toplu  iş sözleşmesi ve sağlık-sosyal hizmet çalışanlarının pandemi  döneminde gösterdiği fedakarlıktan söz etti.  HAK-İŞ’e bağlı bütün sendikaların Kayseri ölçeğinde büyük bir aile olduğundan söz eden Serhat Çelik. Bu kutlu mücadeleye emek veren herkese şükranlarını sunduğunu ifade etti.

KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI EMRE KOCAMAN:

“BÜYÜK AİLE OLMASIN SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ, ÜYEMİZE HİZMET ETMENİN  GURURUNU YAŞIYORUZ”

Şube  faaliyetlerini içeren video  gösteriminin ardından Genel Kurula hitap eden Kayseri Şube  Başkanı Emre  Kocaman,  Öz  Sağlık-İş  Sendikası’nın  Konfederasyon  ile birlikte büyük bir aile olduğuna  işaret ederken, bu büyük ailenin sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve bu bilinçle birlikte  üyelerine hizmet etmenin  gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Bugün başka bir gün yaşadıklarını, geçmişte yapmış oldukları faaliyetlerin referansı ile gelecek hedeflere odaklandıklarını kaydeden Kocaman şunları söyledi:

“Bugün  bize inanan, bize güvenen, bize dava arkadaşı olan bu büyük camiayla beraber yönümüzü haktan, doğrudan, ilkeden yana bir kez daha döndüğümüz gündür. Değerli Başkanım; Kayseri’miz Osmanlı’nın ilk başkenti, medeniyetin beşiğidir. Biz de Öz sağlık İş Sendikası’nın neferleriyiz. Biz bu davanın askerleriyiz. Bize verdiğiniz değer ve sorumluluk ile Kayseri teşkilatı olarak üyemizle birlikte bu güce güç katarız, siz yürüyün biz arkanızdan yürürüz”

Kayseri Şube  Başkanı  Emre  Kocaman, şube yönetimi adına Genel Başkan Devlet Sert’e hediye takdiminde bulundu.

TEK LİSTE HALİNDE GİDİLEN SEÇİMLERDE EMRE KOCAMAN YENİDEN ŞUBE BAŞKANLIĞI’NA SEÇİLDİ

Konuşmaların tamamlanmasının ardından seçimlere geçildi.  Tek liste halinde gidilen seçimlerde mevcut başkan Emre Kocaman yeniden şube genel başkanı seçildi. Yapılan seçimlerde yönetim kurulu üyelikleri ise Fatih Sungur  ve Mehmet Akif  Şenberber’den oluştu.