Öz Sağlık-İş Sendikası Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde sendikal faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Sendikanın Kocaeli Şube Başkanı ve diğer Şube Başkan Yardımcıları adeta Kocaeli Üniversitesinde yoğun temaslarını sürdürüyorlar.

Öz Sağlık-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan açıklamasında; Kocaeli Üniversitesi'nde görev yapan işçi kardeşlerimiz bizim için çok önemli. Onların daha iyi sosyal haklara kavuşması, ekonomik olarak sendikal haklarını tam anlamıyla kazanması ilkesel olarak öncelikli prensibimizdir. Üniversite de yaklaşık 1 yıldır örgütlenme faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Toplam üye sayısının yarısından fazlası Öz Sağlık-İş sendikası olarak bizleri tercih etti. Bu sayıyı yüzde 90 olarak hedefliyoruz. Yapılacak yeni toplu sözleşmede üyelerimiz için kazanımları arttıracak tüm adımları atarak, toplu sözleşme masasından yüksek kazanımlarla kalkacak ve çalışanlarımızın refah seviyesini yükseltmek için gerekenleri yapacağız. Biz şu anda Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşkolunda Türkiye'nin en büyük Sendikasıyız. Yaptığımız toplu sözleşmeler ortada. Bu anlamda kimsenin kuşkusu olmasın. Kocaeli Üniversitesi'nde de en güzel şekilde emekçi kardeşlerimizin haklarını işçi kardeşlerimiz ile  birlikte savunacağız, dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nda tek yetkili sendika olarak ve Üniversite Hastanelerinde çoğu İl'de yetkiyi elinde bulunduran Öz Sağlık-İş sendikası 200 bine yakın üyesiyle adeta Türkiye'nin büyüyen gücü olmaya devam ediyor.