696 Sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen 4/D çalışanları çerçeve sözleşme gereği 1 Kasım 2020'den itibaren Mevcut bulundukları genel işlerden asıl iş kollarına geçiyorlar.

Ancak Hak iş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan 696 sayılı KHK ile 4/D kadrosuna alınan işçilerin mevcut hukuki kazanımları olan asıl iş kollarına geçişinin Anayasaya aykırı olduğunu iddia ediyor. Hak iş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan'ın bu çıkışına 696 4/D emekçilerinin sosyal medyada tepkileri çığ gibi büyüyor. 

696 çalışanları sosyal medyada etkinliklerine tüm hızıyla devam ederek seslerini duyurmaya calışıyorlar. Ayrıca Kamu Calışanları Platformu 696 4/D çalışanlarının Hukuksal hakkı olan asıl işkollarını engellemeye çalışan Hak-İş Konfederasyonunun sürdürdüğü faaliyetlerine karşılık Ankaraya çıkartma yapmaya hazırlanıyor. Sosyal medya platformu Twitter'da dün akşam ve bu akşam önemli bir çalışma yürüten 696'lı işçiler kısa sırada twitterda dün akşam 43 bin bu akşam 57 bin twet atarak Hak-İş Başkanı'na tepkilerini gösterdiler. 

Sosyal medya çalışmalarına devam edeceklerini duyuran çalışanlar, 1 Kasım'da asıl iş kollarından TİS'e dahil olmak istiyor. Bazı sendikacıların koltuk uğruna işçileri üvey evlat olarak görmesini hazmedemeyen 4/D'li kamu çalışanları tepkilerini sürdüreceklerini açıkladılar. 

Dün akşam ki twitter çalışmasında işçiler yüksek performans sergiledi