Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a bazı belediyeler bünyesinde çalışırken siyasi sebeplerden işinden olan işçilerin durumlarına yönelik soru soruldu.

UYKULARI KAÇIYOR

2019 yılındaki seçimlerin ardından bazı belediyelerde taşerondan kadroya alınan 4/D işçi kadrosundaki personeller işinden çıkarılmıştı. Bu kişiler uzun zamandır hak arayışı içinde. Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soruldu.

Mersin Milletvekili Baki Şimşek, konu ile ilgili; “Sayın Bakanım, aralık ayının sonu yaklaşıyor. Kamuda çalışan sözleşmeli personellerin uykuları kaçıyor. Özellikle, belediyede çalışanlar 31 Aralık akşamına kadar, belediye başkanları ve belediye meclisi bunların sözleşmelerini yenilemezse işlerinden olacaklar. Belediyeler siyasi kurumlar, aynı şeklide Taşeron Yasası’yla kadroya geçen, kanun hükmünde kararnameyle işçilerimizin birçoğu siyasi sebeplerden belediyelerden çıkartıldılar Adana, Mersin, Ankara, İstanbul, Antalya gibi yerlerde. Bunlar mahkemelerden işe iade kararı almalarına rağmen, belediye başkanları bunları işine döndürmüyor.” dedi.

BİZE İLETİN GÖRÜŞELİM

Bu soruya yanıt veren Bakan Kurum, bu işçilerin mahkeme kararına dair döndürülmemişlerse kendilerine bildirilmelerini gerektiğini söylerken, ilgili belediyelerin başkanları ile görüşme gerçekleştireceklerini ve vatandaşlara sahip çıkacaklarını söyledi.

Bakan Kurum, 2021 bütçesi ile ilgili de; “Ben, tüm mesai arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma, gece gündüz bizle şehirlerimizde mücadele eden belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize tekrar teşekkür ediyor; bütçemizin vatanımıza milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı