ÖZ Sağlık-İş'ten yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

1 Mayıs haftası kapsamında hem Konfederasyonumuz HAK-İŞ, hem de üye sendikalar dijital platformlarda, illerde meydanlarda,  işyerlerinde ve genel olarak  ülke  çapında  her yerde, işçinin ve  emekçinin bayramını kutlayacak.

KUTLAMALAR PANDEMİ KOŞULLARINA UYGUN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan  HAK-İŞ Konfederasyonu  Başkanı Mahmut Arslan, ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında, bu yılki 1 Mayıs kutlamalarının da kitlesel bir miting şeklinde gerçekleştirilmesinin mümkün gözükmediğini, 1 Mayıs’ı anlamına uygun olarak tüm Türkiye’de taleplerin iletildiği bir gün olarak kutlanacağını söyledi.

81 İLDE VALİLİK İZNİ İLE ORTAK BİLDİRİ OKUNACAK 

Arslan yaptığı yazılı açıklamada, Konfederasyon Yönetim Kurulu kararı ile örgütlü olunan 81 ilde valiliklerin izni çerçevesinde ortak bildiri okunmasının  planlandığını   ifade etti. Arslan açıklamasında   şunları söyledi: 

“ 1 Mayıslar birlik, mücadele ve dayanışma günleridir, HAK-İŞ olarak daha fazla dayanışma, daha çok emek ve daha güçlü Türkiye için emekçilerimizin taleplerini, mesajlarımızı tüm platformlardan ileteceğiz. 

Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün emekçileri ile bütün mağdur ve mazlumlarıyla dayanışmamızı yineleyeceğiz. 

Salgının en çok mağdur ettiği emekçilerin haklarını aramak, alın terimizin ve emeğimizin karşılığını almak için mücadelemizi yükselterek devam ettireceğiz. 

HAK-İŞ Konfederasyonu, her yıl farklı bir ilde üyelerimizle bir araya gelerek, en coşkulu şekilde 1 Mayısları kutlama geleneği oluşturmuştur. Bu zor günler bittiğinde, binlerce emekçi kardeşimizle daha önce Karabük, Kayseri, Konya, Sakarya, Erzurum, Adana, Şanlıurfa gibi birçok ilde gerçekleştirdiğimiz coşkulu kutlamalara yenilerini eklemeyi, alanlarda en coşkulu şekilde buluşmayı özlemle bekliyoruz”