Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert 696 sayılı KHK ile kadroya geçen 4 D'li işçilerin sorunlarını çözmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sağlık işçilerinin ek ödemelerden mahrum bırakılmasının büyük bir adaletsizliğe neden olduğunu dile getiren Öz Sağlık-İş Başkanı Devlet Sert, “Virüs, memur- işçi ayrımı yapmadan tüm sağlık çalışanlarının sağlıklarını ve hayatlarını kaybetmesine neden oluyor. Ancak hastanelerde sağlık hizmetlerinin düzenli verilmesinde önemli bir rolü alan sağlık işçileri, bu süreçte ek ödemeden mahrum bırakıldı ve emekleri görmezden gelindi” dedi.

Yeni tip koronavirüs pandemisinde sağlık hizmetlerinin erişiminin önemli bir parçası olan sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin ek ödeme, tayin becayiş yasağı ve zorunlu emeklilik uygulamalarında yaşanan sorunlar büyük mağduriyetler doğuruyor. Konu ile ilgili gazetemize konuşan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, pandemi döneminde yükleri artan sağlık işçilerinin sorunlarının bir an evvel son bulmasını talep etti.

Pandemi döneminde sağlık memurlarına verilen ek ödemelerden sağlık işçilerinin yararlanamamasının büyük bir adaletsizlik olduğunun altını çizen Sert, “Virüs, memur- işçi ayrımı yapmadan tüm sağlık çalışanlarının sağlıklarını ve hayatlarını kaybetmesine neden oluyor. Ancak hastanelerde sağlık hizmetlerinin düzenli verilmesinde önemli bir rolü alan sağlık işçileri, bu süreçte ek ödemeden mahrum bırakıldı ve emekleri görmezden gelindi” dedi.

696 SAYILI KHK YENİ MAĞDURİYETLERE NEDEN OLDU

696 sayılı KHK ile sosyal hizmet personelinin kadrolarına kavuşmalarına rağmen kimi haklardan mahrum kalmalarının yeni mağduriyetler doğurduğunu da dile getiren Devlet Sert, “Tayin ve becayiş hakkı tanınmayan ve zorunlu tayin alan eşlerle ilgili olarak çalışanlarımızın aile bütünlüğü bozulma tehlikesi ile karşı karşıya. Yine KHK ile getirilen zorunlu emeklilik ile eşitlik ilkesine aykırı olarak zorunlu emeklilik dayatması yapılıyor. Bunların bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Kaynak: Millî Gazete