1 Kasım itibariyle toplu sözleşmeye dahil edilecek olan 696 KHK'lı işçilere, Hak-İş'e bağlı yetkili sendika Öz Sağlık-İş'in (30 Ekim 2020 Cuma günü) dün mesai bitiminden sonra saat 19.40'da yayımladığı başvuru duyurusuyla Öz Sağlık-İş'in ne yapmaya çalıştığına kimse anlam veremedi.

696 sayılı KHK ile kamuda 4 D kadrosunda istihdam edilen işçilere yönelik tutarsızlıklar devam ediyor. Son olarak Sağlık Bakanlığında 17 No'lu iş kolunda yetkili Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık-İş sendikası yetkili olmasına karşın kendisine üye olacak işçileri doğru yönlendirmedi. Günlerdir kurumlara herhangi bir dilekçe vermeye gerek olmadığını vurgulayan Öz Sağlık-İş sendikası, dün yayımladığı duyuruyla işçileri adeta şoka uğrattı. 

E-Devlet üzerinden yetkili sendikaya üyelik başvurusunda bulunan işçiler 'Hatalı başvuru - Onaylandı' uyarısıyla karşılaşıyor. Çalışanlar günlerdir üyeliklerini E-Devlet üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyor fakat bir türlü üyelikler E-Devlet üzerinden kabul edilmiyor. E-Devlet sürekli hata veriyor. Buna rağmen yetkili sendika günlerdir herhangi bir açıklamada bulunmazken, kalkıp dün mesai bitiminden sonra herkes çalıştığı kuruma dilekçe versin duyurusu yaptı. Haftanın son günü Cuma günü saat 19.40'da kurumlarınıza dilekçe verin diyen sendikanın ne yapmaya çalıştığını henüz anlayan yok. 

İşçiler soruyor!

Madem dilekçe verilecekti ya da verilmesi gerekiyordu, neden haftanın son günü bunu duyuruyorsunuz? Bu zamana kadar aklınız neredeydi? 

Hafta sonu dilekçeyi kime vereceğiz?

Bugüne kadar bu dilekçenin verilmesi gerektiğini neden açıklamadınız?

Peki bu tutarsızlığınız yüzünden herhangi bir hak kaybı yaşarsak bunu nasıl telafi edeceksiniz?

Duyurunuzdan sonra ilk mesai günü 2 Kasım pazartesi günü bu dilekçeyi verdiğimizde herhangi bir hak kaybı yaşar mıyız?

İşçiler bu soruların cevabını bekliyor. Umarız yetkili sendika çıkıp bu konuda bir açıklama yapar!

HABERİN ALTINA YORUMLARINIZI YAZABİLİRSİNİZ

İŞTE ÖZ SAĞLIK-İŞ'İN DUYURUSU VE İLGİLİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ

DİLEKÇE İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ