Bütün dünyayı kasıp kavuran COVİT 19 salgını 1. yılını doldururken, canlarını dişlerine takarak süreçte hizmet veren sağlık ve sosyal hizmet personeli tarih yazdı.  Öz  Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert,  her zaman büyük  özveri ile çalışan personelin pandemi sürecinde canları pahasına hizmet vermesini bu milletin asla unutmayacağını söyledi.

Pandeminin 1. yılı nedeniyle bir açıklama yapan  Öz  Sağlık-İş  Sendikası Genel Başkanı  Devlet Sert, sağlık çalışanlarının bir bütün  olduğunu, işçi-memur olarak ayrım yapılamayacağını kaydederken, “Pandemi sürecinde sağlık çalışanları adına yapılan ek ödemeden sağlık işçileri faydalanamamıştır. Bu tür ek ödemeler çalışanların bu zor süreçteki hizmetlerinin takdiri olarak yapılıyorsa hiçbir ayrım yapılmadan sağlık işçileri de ek ödemelerden faydalandırılmalıdır” dedi.

Hem Sağlık Bakanlığı’nın, hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın,  pandemi sürecinde sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin çalışma düzenleri konusundaki hassasiyetini anlayışla karşıladıklarını da  ifade eden Sert, “Pandemi koşullarında geçilen sabit vardiya sistemi gerçekten bir zorunluluktu.  Ancak ülkemiz normalleşme adımlarını atmaya başladı.  Bu ağır çalışma sisteminde de acil düzenleme yapılması gerekmektedir.  Son günlerde  vaka  sayılarında  meydana  gelen artışa iliştin tedirgin yaklaşımlara hak veriyoruz. Ancak hiç merak edilmesin.  Biz görevimizin başındayız.  Hem sağlık çalışanları hem de sosyal hizmet personeli arkadaşlarımız  gereken her koşulda can siperâne çalışacaklardır.  Çalışan tüm kesimler normalleşirken,  7-10-14 günlük kesintisiz  karantinalı  çalışma düzeninin de  normalleşmesini bekliyoruz”