Türk-iş'e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Sağlık Bakanlığı bünyesinde hastanelerde ve diğer kurumlarda görev yapan işçilere pandemi sürecinde fazla mesai ücreti veya nöbet ücreti verilmesini talep etti.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'na ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bir talep yazısı gönderen Türk-İş'e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası YAZISINDA ŞUNLARI BELİRTTİ;

Covid-19 sürecinde sağlık çalışanları hizmetlerine duyulan ihtiyaç gerekçesiyle esnek mesai, idari izin ve benzeri çalışma yöntemlerinden yararlanamadığı gibi yıllık izin dahi kullanmaksızın görevlerinin başındadır.

Özveriyle görevlerini ifa eden sağlık çalışanları pandemi ile mücadelenin Asli unsuru ve kahramanlarıdır. Bu süreçte sağlık çalışanlarının ödüllendirilmesi moral ve motivasyonlarının arttırılması beklenirken diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Kamu görevlilerinden farklı bir uygulamaya tabi tutuluyor olmaları gecesini gündüzüne katan katan sağlık çalışanlarının zihinlerinde ''Acaba biz cezalandırılıyor muyuz?'' şeklinde algılara yol açmaktadır.

Sağlık çalışanlarının diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan fazla çalışmalarının karşılığını fazla mesai ücreti veya nöbet ücreti olarak ödenmesi maddi ve manevi yönden sağlık çalışanlarımızın moral motivasyonu ve dirençlerin artması açısından önem arz edecek olup iş barışının tesis edilmesi ile sağlık çalışanlarının daha verimli çalışması ve milletimize daha iyi hizmet sunumu noktasında katkı sağlayacaktır.

Bu nedenle sağlık çalışanlarının diğer kurumlarda çalışanlardan fazla çalışmalarının karşılığının fazla mesai ücreti veya nöbet ücreti olarak ödenmesine ilişkin düzenlemenin yapılması hususunda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na bir talep yazısı gönderdi.

İŞTE BAKANLIKLARA GÖNDERİLEN TALEP YAZILARI