İlave tediyelerin ilk iki taksitinin ödeme tarihleri, 19 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla belirlenmişti.

Buna göre sürekli işçilerin 6772 sayılı Kanun’dan kaynaklanan 2022 yılındaki ilave tediyelerinin 13 günlük birinci taksiti 28/01/2022 tarihinde, ikinci taksiti ise 29/04/2022 tarihinde ödendi.

13 günlük ikinci ilave tediye ödemesi, Ramazan Bayramı öncesine denk getirilerek işçilerin Bayram öncesi rahat bir nefes alması sağlandı.

Kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 700 bin sürekli işçinin gözü şimdi de 13 günlük ilave tediyelerin üçüncü taksitinin Kurban Bayramı öncesinde ödenip ödenmeyeceğinde.

İlave tediyelerin 13'er günlük ikinci ve üçüncü taksit ödemelerinin ne zaman yapılacağı Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenecek. 

Bilindiği üzere sürekli işçilerin, yılda 4 eşit taksitle 52 günlük ilave tediye hakları bulunuyor. Bu ilave tediyelerin 26 günlük kısmı 6772 sayılı Kanun’dan kaynaklanan ilave tediye iken, 26 günlük kısmı da Cumhurbaşkanı Kararı ile ödeniyor. Ödeme tarihleri ise Cumhurbaşkanı tarafından belirlenerek Resmi Gazetede yayınlanıyor.

Kurban Bayramı bu sene 9 Temmuz Cumartesi ile 12 Temmuz Salı günleri arasında kutlanacak.

Güçlü beklenti, kamu kurumlarında çalışan yüzbinlerce işçinin merakla beklediği ilave tediye ödemelerinin üçüncü taksitinin Kurban Bayramı öncesinde yapılması. 

Uzun bir süre Ağustos ayında yapılan ilave tediye ödemeleri, son yıllarda Kurban Bayramı nedeniyle öne alınarak Bayram öncesinde işçilerin hesaplarına yatırılıyor.

Ramazan Bayramı öncesinde ilave tediyelerin ikinci taksitinin ödendiğini de dikkate aldığımızda; çok büyük olasılıkta 13 günlük üçüncü taksit ilave tediyeler Kurban Bayramı öncesinde işçilere ödenecek. 

İlave tediyelerin kesin ödeme tarihlerinin ise önümüzdeki günlerde yayınlanacak Cumhurbaşkanı Kararı ile tespit edilmesi bekleniyor.