“SAĞLIK BAKANLIĞI, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI VE ÜNİVERSİTELERDE ÇALIŞAN KAMU İŞÇİLERİ ADINA TOPLU SÖZLEŞME EK PROTOKOLLERİ YAPILMALIDIR”

2022 yılı asgari ücretinin yüzde 50.5 oranındaki bir artışla net 4 bin 253 liraya yükseltilmesinin toplumun belli kesimleri tarafından sevinçle karşılandığını belirten Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, yapılan bu artıştan memnuniyet duymakla beraber, sağlık ve sosyal hizmet işçisi için yeni düzenleme ihtiyacı doğurduğunu söyledi.

Sert, yaptığı açıklamada şunlara değindi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanan ve son  20 yılın en yüksek artışının yaşandığı yeni asgari ücret, toplumun belli kesimlerini memnun ederken, yaşanan yüzde 50.5’lik oranındaki artış, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ücretlerini bazı işyerlerinde tamamen, bazı kurumlarda ise kısmen asgari ücretin altında bırakabilecektir.

Kamu Çerçeve Protokolü ile sağlanan ve Sağlık Bakanlığı’nda yapmış olduğumuz Toplu  İş Sözleşmesi  ile belirli noktalara çekilmiş olan kamu işçisi ücretleri açıklanan yeni asgari ücretten menfi yönde etkilenecektir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde görev yapan sosyal hizmet çalışanlarının ücretleri ise tamamen asgari ücretin altında kalacaktır.

Üniversite hastanelerinde de keza aynı durumla karşı karşıya kalınabilecektir.

İşkolumuzun yetkili sendikası olarak gerek Sağlık Bakanlığı, gerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gerekse üniversitelerde gerçekleştirilen Toplu  İş sözleşmelerinin  Ek  Protokollerle desteklenmesi gerekmektedir.

İşçi dostu olarak kabul ettiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda  gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır”