Sağlık Bakanlığı bünyesinde 17 No'lu Sağlık iş kolunda yetkili Öz Sağlık-İş sendikası, 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen sağlık işçilerinin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik önemli adımlar atıyor.

Sendika Genel Başkanı Devlet Sert ve yönetim kurulu üyeleri, söz konusu personelin yaşadığı sıkıntıları Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri ve Hukuk İşleri Genel Müdürleriyle görüşerek, hazırladıkları çözüm önerilerini sundular.

Genel Başkan Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Aksanoğlu ve Genel Sekreter Halit Kayalı, Sağlık Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Adem Keskin ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu ile görüştüler.

KHK ile kadroya geçen sağlık işçilerinin gerek mevzuattan, gerekse bazı keyfi uygulamalardan kaynaklanan sorunlarını dile getiren Genel Başkan Devlet Sert, yüzdelik ücret artışları ile ilgili sıkıntıların giderilebilmesi için acil mevzuat değişikliğine ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Ayrıca söz konusu personelin hizmet yılının dolması ile birlikte yaş sınırı beklenmeden zorunlu emeklilik uygulamasına tabi tutulmasının, uygulamadaki örneklere bakıldığında eşitlik ilkesine aykırı olduğunu da kaydeden Sert, bu konuda uygulamada birlik sağlanmasının çalışma barışı ve hukuk ilkeleri açısından gerekli olduğunu söyledi.

Bir süredir çalışanların moral ve motivasyonunu bozan yüzdelik ücret artışları ve hizmet süresi dolan işçilerin yaş sınırı beklenmeksizin zorunlu olarak emekli edilmesi konusunda yetkili sendikanın harekete geçmesi çalışanları umutlandırdı.

Uzun süredir sessizliğini koruyan Öz Sağlık-İş sendikasının bu konuda harekete geçmesi çalışanları hayli memnun etti, yetkiki sendikanın 2021 yılı yeni toplu iş sözleşmesi süreciyle ilgili gelişmeleri de kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.