Öz Sağlık-İş sendikasından yapılan açıklamada;  Genel Başkanı Devlet Sert başkanlığında Genel Başkan Yardımcılarımız  Tuba  Gülpembelioğlu, Yavuz Aksanoğlu ve  Genel Sekreter Halit Kayalı’dan oluşan heyet Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan Koç ile bir araya geldi.

Görüşmede, pandemi nedeniyle oluşan mücbir sebeplerden dolayı Genel Müdürlüğe bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin mesai sistemindeki değişiklik yüzünden toplu iş sözleşmesi ile kendilerine sağlanmış olan haklarda yaşanılan mağduriyetler masaya yatırıldı.

Genel Başkan Devlet Sert, yüzde 13’lük sorumluluk tazminatı başta olmak üzere, Toplu İş Sözleşmesi’nde yer alan ve mevcut durumdan etkilenen diğer akçeli hükümlerle ilgili olarak kurumlarda yaşanılan sıkıntıları ve sonuçlarını Genel Müdür Orhan Koç’a anlattı.

Görüşmede işçilerin mevcut durumdan kaynaklanan mağduriyetlerinin giderilmesi ve bağlı kurum-kuruluşların konuyla ilgili bildirilmesi hususunda görüş birliğine varıldı.