696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen işçilerin geride bırakmak zorunda kaldığı haklardan biri olan asgari ücretin %’lik farkı ile ilgili girişimler devam ediyor. Bu konuda bireysel olarak dava kazanan 4/D sürekli işçi olsa da, karar emsal kabul edilmediği için işçilerin tamamına yüzdelik fark verilmedi. Taşeron yüzdelik dilim konusunda son olarak Öz Büro-İş Sendikası bakanlığa bir yazı yazdı.

TAŞERON DÖNEMİNDEKİ HAKLARI KORUNUYOR
Öz Büro-İş’in dün Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, 696 sayılı KHK ile kadroya alınan işçilerin taşeron dönemindeki hakları mevcut sözleşme ile korunma altındayken, Ocak 2019’dan beri herhangi bir yüzdelik fark ödemesi yapılmadığına dikkat çekildi.

Sendikalardan yapılan sözlü ve yazılı uyarılardan sonuç alınamayınca işçiler adına hukuk yoluna gidildiğini söyleyen Öz Büro-İş, bu davalarda işçilerin haklı bulunduğunu, bu nedenle ödemenin yapılması gerektiğini bildirdi.

Son olarak Öz Büro-İş, hukukun ve sözleşmelerin gereğinin yapılarak işçilere yüzdelik farkların ödenmesini Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan talep etti.

Bakanlıktan gelecek cevap merak konusu.

İlgili yazı şu şekilde;