Öz Sağlık-İş sendikası Adana Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Genel Başkan Devlet Sert konuşmasına şöyle devam etti:

“27 ilde 9 farklı iş kolunda 85 iş yerinde 5 bin 250 arkadaşımızla bilimsel bir çalışma yapıldı. Taşeron Araştırma Gerçeği adı altında. Hatırlarsınız o zaman 6552 Sayılı Yasa çıkmıştı. Taşeron yasası. Gerçekten bu bilimsel çalışma o günün şartlarında da bu yasanın çıkmasında önemli bir yer aldı. 6552 Sayılı Yasa bize ne getirdi? O dönem izinlerimiz yoktu, izin kullanamazdık. Cenaze ya da düğünümüz olsa izin alma hakkımız yoktu. Maaşlarımızı elden alırdık, tazminat hakkımız yoktu. 10 -15 sene iş yerinde çalışıp 11 ay 29 gün çalıştırılıp gösterilir ve çıkış yapılırdı. İzinlerimiz, kıdem haklarımız giderdi. O yasayla birlikte bundan sonra her yıl ihale dönemi bitti. Toplu İş Sözleşme hakları getirildi, izinlerimiz düzenli hale geldi. Ücretlerimiz banka üzerinden alınmaya başladı, kıdem tazminatı güvence altına alındı. Bundan daha da önemlisi iş güvenliğimiz sağlandı.

Geçenlerde Çalıştay gerçekleştirdik. Yaklaşık 9 saat bu çalıştayı canlı olarak yayınladık. Bilimsel bir çalıştay yaptık. 3 Bakanlığın bürokratlarını davet ettik. Tamamen bağımsız akademisyenlerimizi bu çalıştayımıza davet ettik. Tayin becayiş, zorunlu emeklilik, görev tanımı, ev tipi çalışmalar başlığı altında sorunları ele aldık. İlerleyen zamanlarda ikinci çalıştayımızı gerçekleştireceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceğiz

Zorunlu emeklilik konusu, tayin becayiş konusuyla ilgili çalıştaydan çıktılarımızı aldık onları yayın haline getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımıza, siyasi partilerimizin grup başkanvekillerine bunları ileteceğiz. Kanuni düzenlemelerle birlikte Hak-İş’le birlikte buna inşallah köklü bir çözüm bulacağız.

2017 tarihinde Sendikamız olarak aldığımız karar gereği komitelerimizi oluşturduk. Şubelerimizi oluştururken, diğer taraftan komitelerimizi de oluşturacağız. Şunu demek istemiyorum; bu sendikada herkese yer var. Kimseyi dışlamayacağız.

Sendikacılık yürek ister arkadaşlar, kazanmak yürek ister. Bu yüreği taşıdığınız için bugün buradasınız. Sizleri tebrik ediyorum. Sendikalı olmanın bir kader, Hak-İş’li olmanın bir seçim olduğu bu dünyada tüm şartlar aleyhimizde de olsa, her türlü zorluğa rağmen geleceğe umutla bakmak, Hak-İş davasına inanmak bu davada tek bir üye kalsa da o da benim demek için hazır mıyız? Hak-İş’in değerleriyle sendikacılık yapmak, hak ve alın terine değer katmak için var mısınız? Bu topraklarda yerli ve milli sendikacılık yapmaya var mısınız? Konfederasyon Başkanımızın dediği gibi nerede bir mazlum, ihtiyaçlı varsa Hak-İş’ten, Öz Sağlık-İş’ten alacaklıdır ilkesiyle sendikacılık yapmaya var mısınız? Üyelerimize dönüp hakkın bize emanet diyecek bir sendikacılık yapmaya var mısınız? Sağlık ve sosyal hizmet alanında 200 bine yakın üyemizin sorumluluğunu omuzlarımızda hissetmeye hazır mısınız? O halde Allah yüreklerimize yorgunluk göstermesin.

Sendikamızın olmazsa olmazları arasında eğitim vardır. Eğitime çok önem veriyoruz. Elmas yontulmadan, insan eğitilmeden mükemmelleşemez. Bilgili insan özgüvenli olur. Bilgi güçtür. Bir üye size “evet benim yöneticim, temsilcim böyle olmalıdır” demelidir. Tepeden bakamazsınız. Daha çok eğileceksiniz, daha çok dertlerle dertleneceksiniz.

İş Sağlığı ve Güvenliği alanında bir çalışma yaptık. Toplu İş Sözleşmesi imza törenini yaptık. Bir adım atmış olduk.

Genel kurulumuzun Sendikamıza, Hak-İş’imize, çalışma hayatına başarılar getirmesini diliyorum, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum”.