Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Rahmeti, bereketi ve kurtuluşu müjdeleyen Ramazan ayının sonunda eriştiğimiz bayramın, bizler için her alanda kurtuluşu getirmesini temenni eden Genel Başkan Geylan, “Tüm inananların Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Allah’tan tutulan oruçların, samimiyetle gerçekleştirilen ibadetlerin kabulünü niyaz ediyorum” dedi.

Genel Başkan Geylan açıklamasında, “On bir ayın sultanı Ramazan ayının ardından bir bayrama daha ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar; hayatımızda zor ve sıkıntılı zamanlara karşı, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemli olduğu, paylaşımın arttığı, dostluk, sevgi ve hoşgörü vesilesiyle gönüllerin birbirine daha çok yakınlaştığı çok özel zamanlardır” diye konuştu.

İslam coğrafyasında, Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Somali’de, Doğu Türkistan’da yaşanan acı olaylar nedeniyle ailelerini, sevdiklerini kaybeden, evsiz, barksız kalan Müslümanların, bayram sevincinden mahrum kaldığını bildiren Geylan, “Onların dertleriyle dertleniyor, kayıplarını derinden hissediyoruz. Bu bayramın Türk İslam coğrafyasına barış, huzur, mutluluk getirmesini temenni ediyoruz” dedi.

Sınırlarımız içinde ve sınır ötesinde güvenliğimizi sağlarken şehit düşen Mehmetçiklerimizi, minnet ve rahmetle yad eden Geylan, “Rabbim Mehmetçiğimizi muhafaza etsin. Devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Duamız ve desteğimiz kahraman güvenlik güçlerimizledir. Bu vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü Pençe Kilit Operasyonu’nu desteklediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Temennim odur ki, gelecek kuşaklar terör belası ile hiç karşılaşmasın. Ülkemizde huzur içinde yaşıyor olmamıza borçlu olduğumuz cennet mekan şehitlerimizi rahmetle anıyor, en kıymetli varlıklarını vatana adayan şehit ailelerimiz önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

Geylan sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Mübarek Ramazan Bayramı’nın gönül coğrafyamıza huzur, sağlık, mutluluk ve yeni umutlar getirmesini diliyor, Yüce Türk milletinin ve inananların Ramazan Bayramını kutluyorum.”