Kepez Belediyesi’nin resmi açılışını ilerleyen günlerde gerçekleştireceği Antalya Bilim Merkezi’nin kapıları atölye çalışmaları için öğrencilere açıldı.

Kepez Belediyesi’nin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) işbirliğiyle eski Dokuma Fabrikası’nda 12 bin 500 metre kare alana kurduğu Antalya Bilim Merkezi, Antalya’daki tüm okulların öğrencilerine kapılarını araladı. Şubat ayından itibaren sadece bilimsel çalışmalar yapan öğrencilerin kabul edildiği Bilim Merkezi, 6 Ekim Çarşamba gününden itibaren de okullardan gelen öğrencileri ağırlamaya başladı. Bilim Merkezi’nin ilk konukları Yenimahalle İlkokulu ve Dedeman İlkokulu öğrencileri oldu.

“Uygulamalı eğitimler verildi”

Öğrenciler, Antalya Bilim Merkezi’nde sanal gerçeklik uygulamaları ile bilimsel ve teknolojik buluşmaların yapılacağı eğitim ortamlarını, teknolojik aletlerin çalışma prensiplerinin uygulamalı olarak öğretildiği atölyeleri, eğlenerek bilimin öğrenilebileceği sergi salonlarını, el becerilerinin geliştirildiği, hem de bilimsel ürünlerin ortaya koyulduğu bilim ve sanatın bir arada yürütüldüğü STEM+A atölyelerini, bilimsel gösterilerin ve söyleşilerin yapılacağı çok amaçlı salonları gezdi. Antalya Bilim Merkezi’nin laboratuvar ve atölyelerinde de öğrencilere uygulamalı eğitimler verildi. Öğrenciler bilim merkezindeki uzmanlarla birlikte deneyler yaptı.