Lise öğrenimini dışarıdan bitirmek isteyen öğrenciler yayınlanan sınav takvimi doğrultusunda AÖL sınavlarına katılıyorlar. Her yıl belirlenen takvim ile 18 yaş altı için 2, 18 yaş üstü için 3 dönem uygulanan Açıköğretim Lisesi Sınavları'nın 2021 Yılı AÖL 1. Dönem Sınavı 25 Şubat 2021 tarihinde başladı 1 Mart 2021 tarihinde bitti. Ardından AÖL Sınav Sonuçları açıklanacak.

MEB tarafından 25 Şubat-1 Mart 2021 tarihlerinde çevrimiçi online olarak yapılan AÖL Sınavı'nın sonuçları sınavdan kısa bir süre sonra MEB ve AÖL tarafından açıklanacak. 

Eğitimini örgün eğitim içerisinde tamamlayamayan kişilerin diploma alması için ikinci bir fırsat kapısı olan ve binlerce öğrencinin sınavlarına katıldığı AÖL (Açık Öğretim Lisesi) sınavları 3 dönem halinde hafta sonlarında gerçekleştirilmektedir. Sınava giren öğrenciler notunu merak ediyor ve sınav sonuçlarının açıklanacağı zamanı heyecanla bekliyor. Sınavda her dersten 20 soru sorulmaktadır ve her bir sorunun değeri 5 puandır. Bir dersten başarılı olabilmek için en az 45 puan alınması gerekmektedir.

2021 Açık Öğretim Lisesi sınav sonucu http://aolweb.aol.meb.gov.tr sitesinden açıklanmaktadır. Bu siteye erişim sağlayan öğrencinin T.C. kimlik numarası, daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik kodu soruluyor. Bu bilgiler ile açık lise öğrenci girişi ekranına giriş yapabilir ve sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmeyecek.

19 ŞUBAT 2021 TARİHLİ DUYURU

Açık Öğretim Kurumları(Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu), 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Online (Çevrim İçi) SınavlarI sistemi 25.02.2021 (saat 09.30’dan) - 01.03.2021 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında açılacaktır.

SINAV UYGULAMASI

1. Öğrenciler, kendilerine atanan derslerden oluşan testleri sınav takviminde belirtilen tarihler arasında online sınav sistemine girerek tamamlayacaklardır.

2. Öğrenciler, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınavlardan yalnızca birine katılabileceklerdir.

3. Online sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erdirilecektir.

4. Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır. Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremeyeceklerdir.

5. Sisteme giriş şifresini unutan öğrenciler, AÖK Bilgi Yönetim Sisteminde yer alan ‘şifremi unuttum’ seçeneğinden veya (MEBİM) "444 0 632" danışma hattı ile görüşerek şifrelerini öğrenebileceklerdir.

6. Sınav sistemine girişte ÖDSGM tarafından hazırlanan gizlilik taahhütnamesi öğrenciler tarafından onaylanacaktır.

7. Online sınav uygulaması başlamadan önce sınav kuralları elektronik ortam üzerinden öğrenciye bildirilecektir. Bu bildirim ile öğrenci, sınav kurallarını kabul etmiş sayılacaktır. Sınav kurallarını ihlal eden öğrenci ve sınav görevlilerine, 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Kanun uyarınca cezai müeyyideler uygulanacaktır.

8. Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır.

9. Öğrenciler, sınav süresi içinde kendilerine atanan en fazla 24 dersten sınava katılabilecekler ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebileceklerdir.

10.Sorular, soru numarası sırasında ve ekranda bir soru ve cevap seçenekleri yer alacak şekilde gösterilecektir. 

11.Seçilen derse ait sınav, “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine ‘Sınavı Bitir’ butonu olacaktır.

12.Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır.

13.Öğrenciler, seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatamayacaklardır.

14.Öğrenciler, istedikleri zaman sınavı bitirebileceklerdir. Sınavı süresi içinde bitirmeyen öğrenciler için 25 dk. sonunda sistem tarafından sınav bitirilecek ve değerlendirme buna göre yapılacaktır. Sınavı bitirilen derse ait sorular ve cevaplar öğrencilere gösterilmeyecektir.

15.Öğrenciler sınavlarını tamamlayamadan oturum herhangi bir nedenle (elektrik kesintisi, internet bağlantı sorunu vb.) sonlanırsa bu durumun bir daha tekrarlanmayacağı bir ortamda belirtilen son tarihe kadar “bir defaya mahsus” sınava kaldıkları yerden devam edeceklerdir.

16. Bir dersi seçerek sınavı başlatan ve hiçbir soruya cevap vermeden bitiren öğrenci “Sınava Girdi” sayılacak ve derse ait puanı “Sıfır” olacaktır. Öğrencinin tanımlanan tarih ve saatler içinde mevcut derslerinden sınava katılmaması hâlinde katılmadığı ders/derslerden “Sınava Girmedi” olarak işlem yapılacaktır.

17.Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacaktır. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılacaktır. Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması hâlinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecektir.

18.Öğrenciler, sınav sırasında basılı ya da dijital herhangi bir bilgi kaynağı kullanmayacaklardır.

19.Öğrenciler, sınav sırasında sınav sistemi ekranına ilişkin herhangi bir şekilde ekran görüntüsü alma, görüntü kaydetme, görüntü aktarma, kopyalama ya da yazdırma gibi işlemler yapmayacaklardır. Öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması durumunda sınavı sonlandırılarak geçersiz sayılacaktır.

20.Sınav soru ve cevaplarının, sınav sırasında veya sonrasında her türlü paylaşımı yasaktır. Sınav ekranında öğrencileri tanımlayacak güvenlik kodu bulunacak ve paylaşım ihlali hâlinde öğrenciler hakkında 6764 sayılı Kanun hükümlerince işlem yapılacaktır.

21.Yetersizliği olan (engelli) öğrencilere yönelik aşağıdaki esaslara uyulur;

 Sınav sırasında, öğrencilerin karşılaşabilecekleri biyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarından dolayı sınava kısa süreli ara vermesi gereken durumlarda kolaylık sağlanacaktır. Öğrencilere ek süre verilmeyecektir.

 Görme engelli öğrencilerin, ilçe millî eğitim müdürlüklerine sınavdan 7 (yedi) gün önce başvurarak “okuyucu/kodlayıcı” talebinde bulunması durumunda bu öğrencilere halk eğitim merkezlerinde sınav tarihleri arasında uygun günlerde sınava alınmaları sağlanacaktır.

22.Öğrenciye bağlı olmayan internet kesintilerinden kaynaklı sınavdan düşmelerde ve sınav sisteminden kaynaklı teknik sebeplerle öğrencinin sınavı tamamlayamadığının tespit edilmesi hâlinde Merkez Sınav Kurulu kararı ile telafi sınavı yapılabilecektir.

23.Sınav sırasında internet ağının bölge/ülke genelini de etkileyecek şekilde saldırıya uğraması ya da onarımının ve etkilerin kısa sürede giderilemediği arıza durumlarının, tespit edilmesi (yurt dışı için yurt dışı eğitim müşavirliği/ataşeliğince) hâlinde Merkez Sınav Kurulu kararı ile telafi sınavı yapılabilecektir.

24.Öğrenciler, kullandıkları masaüstü/dizüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarının pil, batarya veya şarj durumları ile kablolu/kablosuz internet bağlantılarından ve bunların ayarlarından kendileri sorumlu olacaklardır. Belirtilen durumlar nedeniyle sınav anında sorun yaşayan öğrenciler için telafi sınavı yapılmayacak, bu öğrenciler sınava girmedi sayılacaklardır.

25.Öğrenciler sınav sonuçlarını AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden öğrenebileceklerdir.

26.Ceza ve İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlü öğrenciler online sınav uygulamasına alınmayacaktır. HBÖGM tarafından tutuklu ve hükümlü öğrencilerin online sınav uygulamasına giriş yapmasını engelleyecek tedbirler alınacaktır. Online sınav uygulamasına katıldığı tespit edilen tutuklu ve hükümlü öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır. Tutuklu ve hükümlü öğrenciler için sınav, HBÖGM tarafından öğrencilere ait hazırlanan bilgilerin ÖDSGM’ye bildirilmesi hâlinde yıl içinde yüz yüze yapılacak sınav tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

27.Sınav soru ve cevapları yayımlanmayacaktır.

28.Sınav uygulamasında yer alacak sorulara ilişkin ders adı, ders kodu bilgileri Ek-1 “Ders Detayları Tablosu”nda belirtilmiştir.

DEĞERLENDİRME

1. Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

3. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

4. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

5. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILMASI

1. Öğrencilerin sınavı;

a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınava girmek,

b. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi ya da öğrencinin başkası adına soruları cevaplaması, öğrencinin sınavı teknik hilelerle (ekran karartma, ekran kilitleme, vb.) duraklatması ya da sınavın güvenliğini ve akışını etkileyecek herhangi bir eylemde bulunması veya öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması,

c. Sınav kurallarının ihlal edilmesi,

ç. Öğrencinin, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için daha önce yapılan sınavlara katılmış olması durumlarında geçersiz sayılacaktır.

İTİRAZLAR

1. Öğrenciler, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, sınavın tamamlanmasından itibaren, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden ilan edilmesinden itibaren 5 (beş) takvim günü içinde; T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerinden herhangi birine kendisine ait T.C. kimlik numarası ile KDV dâhil 30 (otuz) TL itiraz ücreti yatırarak e-İtiraz Modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden yapacaklardır. Öğrenciler belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusu yapamayacaklardır. Dilekçe ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

2. İtirazların değerlendirilmesinde e-İtiraz Modülüne (https://eitiraz.meb.gov.tr) giriş tarihi dikkate alınacaktır.

3. Sınav soruları/cevap anahtarlarına yapılan itirazlar ÖDSGM tarafından, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itiraz başvuruları BİGM tarafından sonuçlandırılarak öğrencilere bildirilecektir.

4. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan ya da sınava girmeyen öğrencilerin itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

5. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 20/B maddesi uyarınca sınav uygulamasına, sorulara/cevap anahtarına ve sınav sonucuna yapılacak itirazlar, 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmayacaktır.

İLETİŞİM ve DUYURU

Açık Öğretim Lisesi Halkla İlişkiler 444 06 32
Mesleki Açık Öğretim Lisesi Halkla İlişkiler 444 06 32
Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Halkla İlişkiler 444 06 32
Açık Öğretim Ortaokulu Halkla İlişkiler 444 06 32
Açık Öğretim Lisesi Faks Numarası 0 312 213 01 75
Meslekî Açık Öğretim Lisesi Faks Numarası 0 312 213 01 76
Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Faks Numarası 0 312 213 01 76
Açık Öğretim Ortaokulu Faks Numarası 0 312 213 01 73
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 0 312 413 32 48

Açık Öğretim Lisesi Yazışma Adresi

Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No:21 060-Teknikokullar-Yenimahalle/Ankara

Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yazışma Adresi

Mesleki Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No: 21 060-Teknikokullar-Yenimahalle/Ankara

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Yazışma Adresi

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No: 21 060-Teknikokullar-Yenimahalle/Ankara

Açık Öğretim Ortaokulu Yazışma Adresi

Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No :21 06500-Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA

İnternet Adresleri

www.meb.gov.tr
aol.meb.gov.tr
aio.meb.gov.tr
maol.meb.gov.tr
aoihl.meb.gov.tr

KILAVUZ

MEB'DEN 22 ŞUBAT 2021 TARİHLİ RESMİ YAZI

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından E-54315259-480.03-21060217 sayılı 22 Şubat 2021 tarihli Genel Müdür Bakan a. Dr. Sadri ŞENSOY imzalı resmi yazıda "Millî Eğitim Bakanlığının 21.01.2021 tarih ve 19497417 sayılı Makam Olur’u ile Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 Eğitim - Öğretim Yılı I. Dönem Sınavlarının 25 Şubat - 01 Mart 2021 tarihleri arasında, II. Dönem Sınavlarının 25 - 29 Mart 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak yapılması, III. Dönem Sınavlarının ise Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı e-Sınav salonlarının yeterli olması halinde e-Sınav olarak yapılması uygun görülmüştür.

Millî Eğitim Bakanlığının 21.01.2021 tarih ve 19497417 sayılı Makam Olur’u gereğince imzalanan Millî Eğitim Bakanlığı; Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü arasında Açık Öğretim Kurumları Sınav Uygulamalarına ilişkin imzalanan 2021/Pr.No-1 numaralı Protokol"ün 5.2.25 inci maddesi “Görme engelli öğrencilerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Sınavdan 7 gün önce başvurarak “okuyucu/kodlayıcı” talebinde bulunması halinde bu adaylara Halk Eğitim Merkezlerinde sınav tarihleri arasında uygun günlerde sınava alınmaları sağlanacaktır ”şeklinde, 5.2.26 ncı maddesi “Adayların kullandıkları masaüstü/dizüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarının pil, batarya veya şarj durumları ile kablolu/kablosuz internet bağlantılarından ve bunların ayarlarından kendileri sorumlu olacaklardır ” şeklinde ve 5.2.33 üncü maddesi “Ceza ve İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlü adaylar çevrimiçi sınav uygulamasına alınmayacaktır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından tutuklu ve hükümlü adayların çevrimiçi sınava giriş yapmasını engelleyecek tedbirler alınacaktır.  

Çevrimiçi sınava katıldığı tespit edilen tutuklu ve hükümlü adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Tutuklu ve hükümlü adaylar için sınav, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan adaylara ait bilgilerin Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bildirilmesi halinde yıl içinde yüz yüze yapılacak sınavlarla birlikte gerçekleştirilecektir.” şeklinde ifade edilmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığının 19.02.2021 tarihli ve 21001206 sayılı Makam Olur’u ile Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 Eğitim - Öğretim Yılı I. ve II. Dönem Çevrimiçi Sınavlarına katılamayacak tutuklu hükümlü öğrenciler ile askeri birliklerde görev yapan ve sınava katılma imkânı bulamayan asker öğrenciler için I. dönem sınavlarının 2021 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ile birlikte 24-25 Nisan 2021 tarihlerinde, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı II. dönem sınavlarının ise 2021 yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav ile birlikte 5-6 Haziran 2021 tarihlerinde yapılması uygun görülmüştür.

Millî Eğitim Bakanlığının 19.02.2021 tarihli ve 21001206 sayılı Makam Olur’u ile Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı I. ve II. Dönem Çevrimiçi Sınavlarına azami sayıda öğrencinin katılması için; engelli öğrenciler ve internet erişimi olmayan öğrenciler tarafından talep edilmesi halinde hafta içi günlerde ve mesai saatleri içinde internet erişimi sağlanan okul/kurum müdürlüklerinde, ev/hastanede ve/veya okuyucu/kodlayıcı görevlendirilerek sınava katılmalarının sağlanması, okuyucu/kodlayıcılar ile internet erişimi sağlanan okul/kurum veya ev/hastanede öğrencilere rehberlik etmek için görevlendirilecek görevlilere hafta içi ve mesai saatlerinde yapacakları görev için ödenecek sınav ücretlerinin Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın “Sınav görevi” başlıklı 12 nci maddesinin beşinci fıkrası gereğince ek ders olarak ödenmesi, bahsi geçen iş ve işlemlerin yurt içinde ilgili milli eğitim müdürlüklerince, yurt dışında ise ilgili eğitim müşavirlikleri/ataşeliklerince yürütülmesi uygun görülmüştür.

Millî Eğitim Bakanlığının 19.02.2021 tarihli ve 21001206 sayılı Makam Olur’u ve Millî Eğitim Bakanlığı; Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü arasında Açık Öğretim Kurumları Sınav Uygulamalarına ilişkin imzalanan 2021/Pr.No-1 numaralı Protokol gereği, 25 Şubat - 01 Mart 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak yapılacak Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 Eğitim - Öğretim Yılı I. Dönem Sınavlarında milli eğitim müdürlüklerince yapılacak işler aşağıda belirtilmiştir.  

Buna göre;

İnternet erişimi olmayan öğrenciler tarafından talep edilmesi halinde, müdürlüğünüzce belirlenen internet erişimi olan ve bilgisayar/tablet bulunan okul/kurum müdürlüklerinde öğrencilerin sınava katılmasının sağlanması, engelli öğrenciler tarafından talep edilmesi halinde, müdürlüğünüzce okuyucu/kodlayıcı görevlendirilerek ev/hastanede veya belirlenen okul/kurum müdürlüklerinde öğrencilerin sınava katılmasının sağlanması, internet erişim hizmeti verilen okul/kurum müdürlüklerinde öğrencilere rehberlik etmek için görevlendirilenler ile okuyucu/kodlayıcı olarak görev yapanlara, yaptıkları görev için Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın “Sınav görevi” başlıklı 12 nci maddesinin beşinci fıkrası gereğince ek ders ücretlerinin ödenmesi, 25 Şubat 2021 ile 01 Mart 2021 tarihleri arasında il milli eğitim müdürlüğünüz sorumluluk bölgesinde; internet erişimi sağlanan toplam öğrenci sayısı, internet erişimi verilen okul/kurum sayısı, okuyucu/kodlayıcı hizmeti verilen toplam öğrenci sayısı, ek ders ücreti ödenen toplam görevli sayısı ile toplam ödenen ek ders ücreti bilgilerinin yazımız ekinde bulunan örnek tabloya işlenerek en geç 15 Mart 2021 tarihine kadar resmi yazı ile Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi için, gerekli tedbirlerin alınması, konu hakkında ilgili birim ve personele bilgi verilmesi hususunda, bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim." denilmiştir.