Ajanskamu-Özel Haber

u Hafta Sonu Yapılacak Olan Açık Lise ve ALES Sınavları İptal mi Oldu? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haftya sonları Genel Sokağa Çıkma yasağı kararını açıklamasının ardından sınava girecek adayların merak ettiği konular arasında Sınavları iptal edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

MEB tarafından 2020-2021 AÖL 1. dönem sınav giriş yerleri 2 Aralık Çarşamba günü itibari ile öğrencilerin erişimine açılacak. Açık Lise sınavları internetten mi yapılacak online mı olacak araştırılmaya başlandı. Koronavirüsten dolayı geçtiğimiz dönemlerde sınav tarihlerinde değişiklik olmuştu. Buna ek olarak salgının hızla artması nedeniyle bazı kısıtlamalar geri geldi. Tekrar aynı durum mu yaşanacak merak eden adaylar, AÖL sınavları internetten mi yapılacak yoksa sınav merkezinde mi yapılacak araştırmaya başladı. AÖL ders ekleme işlemlerinin başlamasıyla birlikte araştırılan AÖL 1. dönem 2020 sınav tarihleri açıklandı mı sorusunun cevabı haberimizde... İşte MEB ile Açık Lise AÖL sınav takvimi ve 1.dönem sınav tarihleri.

5-6 Aralık 2020 tarihlerinde Hafta sonu Cumartesi-Pazar günleri 3 oturumda yapılması planlanan Açık Lise - Mesleki Açıköğretim Lisesi ve Açık Ortaokul Sınavları iptal mi oldu? Açık lise sınavları yapılacak mı? belli olmadı. 

MEB'den  bu konuda kısa süre içerisinde bir açıklama yapılması bekleniyor. 

Ayrıca 6 Aralık 2020 pazar günü (bu hafta sonu) ülke genelinde gerçekleştirilecek olan ÖSYM-ALES 2020 sınavının da iptal olup olmayacağı merak konusu oldu. ALES  iptal olacak mı? ALES ertelenecek mi? Online sınav mı yapılacak? Tüm bu soruların cevabı kısa süre içerisinde belli olacak. 

Konu ile ilgili detayları Ajanskamu.net sitemizden takip edebilir, sınavların ertelenip ertlenmemesi ile ilgili olarak bu konudaki görüşlerinizi haber yorum kısmından yazarak iletebilirsiniz.