Mersin’de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda PKK/KCK terör örgütünün sözde kuruluş yıldönümü ve Pençe Kılıç Harekatı bahanesiyle eylem hazırlığı içinde olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 10 şüpheliden 6’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün sözde kuruluş yıldönümü ve Pençe Kılıç Harekatı bahane edilerek eylem ve etkinlik arayışında oldukları belirlenen 10 şüpheli tespit edildi. 25 Kasım’da Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik Tarsus, Toroslar, Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyon düzenleyen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital malzeme ve doküman geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan 6’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 4’ü ise adli kontrolle serbest bırakıldı.