Van’da evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, gündüz sürdürdükleri eylemlerine gece de başladı.

Van’da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 27 Şubat’tan bu yana her hafta partinin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır’da başlattığı eylemin ardından Van’daki aileler de HDP il binası önünde eylem başlattı. Bundan önce haftanın belirli günlerinde gündüz saatlerinde eylem yapan aileler, gece nöbetlerine de başladı.

“Artık yaz, kış, gece, gündüz buradayım”

PKK tarafından 13 yaşında dağa kaçırılan kızı Şeyma için eylemde olan anne Nazlı Sancar, 10 yıldır HDP ve PKK ile mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. 3 yıldır hem Diyarbakır’da hem de Van’da eylem yaparak kızına sesini duyurmaya çalıştığını ifade eden Sancar, “HDP ve PKK ile savaşan bir anneyim. Kızımdan dolayı bir aile olamadık. Yılladır kızıma kavuşmak için mücadele ediyoruz. Artık yaz, kış, gece, gündüz buradayım. Kararlıyız. Buradan kalkmayacağız. Canım, ciğerim yanıyor. Kızım için deli oldum. Psikolojimiz bozuldu. Sadece kızımı istiyorum. Kendi çocuklarını özel kolejlerde okutuyorlar, bizim çocuklarımızı dağlarda, mağaralarda kurşunların önüne atıyorlar. Çocuklarımızın elindeki kalemi alıp silah verdiler. Kızıma gelinlik giydirmek istiyordum, kefen değil. Tüm Türkiye sesimizi duysun” dedi.

Gülcan isimli ablasının 2015 yılında dağa kaçırıldığını ifade eden Diyar Biçer ise bundan önce gündüz haftanın belirli günlerinde gerçekleştirdikleri eylemlerini gece de sürdüreceklerini söyledi. Biçer, tek amaçlarının dağa kaçırılan çocukların geri getirilmesi olduğunu kaydetti.