Celp dönemlerinde vatanın evlatları askerlik vazifelerini yerine getirmek için birlklerine teslim olurlar. Aileler gözlerinde bir damla yaşla gönderdikleri evlatlarını uğurlarken, vatan için yapılan bu vazife aileler için bi gurur kaynağı olur. İşte 2021 Mayıs sınıflandırma, celp dönemiyle ilgili bilgilendirmeler!

2021 Mayıs sınıflandırma, celp ve sevk dönemlerinde silah altına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki askere alma süreçlerinde yapılması gerekenler bulunmaktadır. Askerlik vazifesini yerine getirmeye hazırlanan bireyin yapması gerekenler neler?

Yaşını dolduran her Türk evladı askerlik vazifesi için yanıp tutuşur. O şanlı üniformayı giyerek vatanın dört bir yanına dağılan askerlerin celp dönemlerinde yapması gereken bazı iş ve işlemler vardır. Askere gitmeye hazırlanan gelişmeleri ve kafalarına takılan soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirler.

Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve Sevk Başvurusu.

2021 Mayıs Sınıflandırma Dönemi Duyurusu

1. Mayıs 2021 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2. Mayıs 2021 sınıflandırma dönemi Sınıflandırma Nitelik Listesine; yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerden, 28 Şubat 2021 (dahil) tarihine kadar; yoklamasını yaptıran, erken sevk isteğinde bulunan ve askerlik hizmeti ile celp tercihini yaptıranlardan celp tercihlerine göre başvurusu Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak kabul edilenler, erteleme ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar alınacaktır.

3. Mayıs 2021 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 28 Şubat 2021 (dahil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmeti ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmeti ile celp tercihini yapmayanlar mevcut bilgilerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacına göre sınıflandırma işlemine tabi tutulacaklardır.

4. Seçim ve sınıflandırma sonuçları 16 Nisan 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. (TSK nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç).