Meslek yüksek okulunda 2 yıl boyunca eğitim alan ve başarıyla okullarından mezun olan astsubaylar ülkenin dört bir noktasındaki askeri birliklerde göreve başlar. Türk silahlı kuvvetlerinde sürekli görevli olan personeller belirlenen tutarlar mukabilinde maaş alırlar. Meslek yüksek okulunda 2 yıl boyunca eğitim alan ve başarıyla okullarından mezun olan astsubaylar ülkenin dört bir noktasındaki askeri birliklerde göreve başlar.

TSK'nın en önemli personel unsurlarından olan astsubaylar askeriyenin her türlü alanında uzmanlık ve görevlendirme alanına göre görev yapmaktadırlar. Silahlı kuvvetler bünyesinde görev yapan ve yapmak için başvuruda bulunanlar astsubayların ne kadar maaş aldığını, 2021ocak ayında toplu sözleşme zamlı ve enflasyon farklı ne kadar zam alacağını merak etmektedirler.

Astsubaylar görev yaptıkları bölgeye, birliğe, operasyon sayısına, sigorta ve BES kesintisine, evli olup olmadığına, çocuk sahibi olup olmadığına, derece ve kıdemine, rütbesine göre farklı miktarlarda maaş alabilir. 

ASTSUBAYLARIN 2021 YILI MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Bu yıl memur ve memur emeklilerine 2021 Ocak'ta yüzde 3 zam uygulanacak. 2020 yılının ikinci yarısının ilk beş ayında (Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım) gerçekleşen toplam enflasyon artışı oranı %7,02 çıktığından, 1 Ocak 2021 tarihinde kamu görevlilerinin ve emeklilerinin maaşlarına enflasyon farkı artışı yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Aralık ayında gerçekleşmesi muhtemel enflasyon artış/azalış oranlarına bağlı olarak, enflasyon farkı artışı yapılıp yapılmayacağı ve yapılacak ise bu artışın hangi oranda olacağı belli olacak. Şu anki rakamlara göre 2021 yılından itibaren %3 oranındaki maaş zammına ilave olarak %3,02 oranında ilave zam yapılacak.
4 Ocak'ta açıklanacak son rakam ile 15 milyonu aşkın memur ve emeklinin zam oranı da kesinleşecek.