AJANS KAMU - ÖZEL HABER

Profesyonelleşmenin en büyük ayağını oluşturan 1986 yılında çıkarılan 3269 sayılı Uzman Erbaş kanunuyla yönetilen ve reformize edilmeyip çalışanların sürekli mağdur edildiği, Sayıları 300.000 bulan Uzman Çavuşlar Reform niteliğinde kanun değişikliği bekliyor.

Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan mağdur emekli uzman çavuşlar, yıllarca Türkiye Cumhuriyeti için sahada görev yapmış ve ülkeyi savunmuş kişiler olarak, emekliliğimizdeki eksik günlerin tamamlanması için sivil memurluk görevine alındık. Bu durumda, askeri personel olan biz emekli uzman çavuşlar, sivil memur olarak emekli olduk.

6000 Sayılı Kanun Mağduru Uzman Çavuşlar Ajans Kamu adresimize gönderdikleri mesajlarında, Bir avuç vatan kahramanı sayımız 3000.000’İ 6000 sayılı kanun mağduru sivil memur emeklileri olarak bu durumun en büyük sorununu yaşamakta ve ne yazık ki kaderimize terk edilmiş durumdayız, ifadelerini kullandılar.

Sivil memur olarak emekli edildik ve emekli olurken hiçbir özlük hakkınız kaybolmayacak sözü verilmişti. Hukuki işlemler başlatıldı. Camia olarak hepimiz mahkemeyi kazandık. Ancak hala bu durum düzeltilmedi” şeklinde yaşadıkları maduriyeti dile getirdiler.

Bu maduriyetin on yıldır süren bir halk mücadelesi olduğunu belirten emekli uzman çavuşlar, bizler ülkemize hizmet etmiş askerler olarak, sivil değil askeri kimliğimiiz geri istiyoruz” çağrısında bulunuyorlar.

Yetkililerin mağduriyetlerine son vermesini bekleyen emekli uzman çavuşların sorunlarını Ajans Kamu adresimize yoğun olarak ileten mağdurların bitmeyen bu sıkıntısını dile getişrmeye çalıştık, sorunlarının en kısa zamanda çözülmesini temenni ediyoruz.

SORUNLARINIZI ÇÖZÜMÜ İÇİN HABERİN ALTINA YORUM YAZMAYI UNUTMAYIN. 

AYRICA İNSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP EDEREK TÜM GELİŞMELERDEN HABERDAR OLABİLİRSİNİZ.

İnstagram bizi takip etmek için TIKLAYINIZ