Son dakika : Hulusi Akar 'dan terhis ve celp açıklaması.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'dan bir son dakika açıklaması geldi. Yaptığı açıklamada Bakan Akar terhis ve celplerle ilgili  "Herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeden bu sürecin sağlıklı, başarılı, etkin bir şekilde gerçekleşmesine gayret göstereceğiz" dedi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİSTLER

Yapılan operasyonlara ve etkisiz hale getirilen teröristler hakkında da konuşan Bakan Akar "Dün yapılan operasyonlarda çeşitli bölgelerdeki 17 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak'tan bu yana operasyon bölgelerinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 359 oldu"  dedi.

Erdoğan yaptığı açıklamada "Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran’da, celp işlemleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran’da yeniden başlayacak. Belediyelerin kredi işlemleriyle İller Bankası ihaleleri 27 Mayıs’ta yeniden açılacak." ifadelerini kullandı. 

24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde Ramazan Bayrmaı taitli olacak. Terhisler ise 31 Mayıs 'ta başlayacak. Bu açıklamaya göre şuanda silah altında olan askerler bayramı kışlada geçirecek.