Alper Gezeravcı: Hayallerimizi sınırlayan bir eşik aştık Alper Gezeravcı: Hayallerimizi sınırlayan bir eşik aştık

Kuveyt News, yapay zekayla geliştirilen sanal haber sunucusu Fedha’yı tanıttı.

Yapay zeka hayatın her alanının etkilemeye devam ediyor. Kuveyt Times’ın bir iştiraki olan Kuveyt News, yapay zekayla geliştirilen sanal haber sunucusu Fedha’yı tanıttı. Sosyal medya hesabı üzerinden tanıtımı yapılan Fedha’nın dış görünüşü, sarı saçlı, renkli gözlü, siyah ceket ve beyaz tişört giyen bir kadın olarak tasvir edildi.

Fedha tanıtım videosunda, "Ben Kuveyt’te Kuveyt News’te yapay zeka ile çalışan ilk sunucu olan Fedha. Ne tür haberleri tercih edersiniz? Fikirlerinizi duyalım" dedi.

Kuveyt News Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Abdullah Boftain yaptığı açıklamada, Fedha’nın Kuveyt aksanına sahip olabileceğini ve çevrimiçi haber bültenlerini okuyabileceğini belirterek, "Fedha, gümüşe, metale atıfta bulunan popüler, eski bir Kuveyt adıdır. Robotları her zaman gümüş ve metalik renkli olarak hayal ederiz, bu yüzden ikisini birleştirdik" ifadelerini kullandı. Boftain, Fedha’nın sarı saçları ve renkli gözlerinin ülkenin gurbetçi nüfusunu yansıttığını aktardı.

Fedha yapay zeka ile üretilen ilk haber suncucu değil, 2018’de Çin devlet haber ajansı, kendi sanal haber spikerini tanıtmıştı.

Yapay zekanın 300 milyon tam zamanlı işin yerini alması bekleniyor

Yatırım bankası Goldman Sachs tarafından geçen ay yayınlanan raporda, yapay zekanın 300 milyon tam zamanlı işin yerini alabileceği belirtildi. Raporda, teknolojinin ABD ve Avrupa’daki işlerin dörtte birinden fazlasını üstlenebileceği, ancak bunun aynı zamanda yeni işler ve üretkenlik patlaması anlamına gelebileceğini öne sürdü.