Donanım ve yazılım olarak birtakım değişikliklere ve iyileştirmeleye uğramış telefona yenilenmiş telefon denir. Telefona yapılan işlemler sonrası yenilenmiş telefın adeta sıfır telefonlara benzer. Bu durumda da satılabilir.

Yenilenmiş telefon tanım olarak yenileme işleminin yapıldığı telefondur. Cep telefonunda yüklü olan donanım ve yazılım olarak bazı işlemlerden geçiriliyor. Telefona uygulanan işlemler sonrası da yenilenip satılıyor. Donanım özellikleri iyileştirilmiş ve daha iyi bir performans göstermiş haliyle tabi ki.

Donanım neyse ona uygun yazılımların yüklendiği ve adeta sıfır bir telefon olarak yenilenen yenilenmiş telefonların iyiliştirilmiş hali de alıcı buluyor. Ancak yenilenmiş telefon sıfır değildir.

Piyasalarda da oldukça yaygın satışı yapılan ve tahmin edileceği üzere de daha uygun bir satış fiyatı olan yenilenmişm telefon birçok satıcı da 12 ay garantili olarak satılıyor. Refurbished telefonların tercis sebebi budur. Telefonda yapılmış birçok işlemle birlikte yenilenmiş telefon da garantili sistemle satışa çıkartılıyor. Telefon piyasasındaki oldukça pahalı durum sonrası da refurbished yani yenilenmiş telefon çok tercih ediliyor.