İstanbul’a su sağlayan barajda doluluk yüzde 31 oldu
Düzce’nin Yığılca ilçesi sınırlarında bulunan ve İstanbul’a su sağlayan Hasanlar Barajı, son günlerde yağan karlarında etkisiyle yüzde 5 seviyesinden yüzde 31 seviyelerine ulaştı.

Düzce’nin Yığılca ilçesi sınırlarında bulunan ve İstanbul’a su sağlayan Hasanlar Barajı, son günlerde yağan karlarında etkisiyle yüzde 5 seviyesinden yüzde 31 seviyelerine ulaştı.
Hasanlar Köyü Muhtarı İlknur Ünlü ise gölde doluluğun artmasından dolayı derin bir nefes aldıklarını belirterek, "Bir ay öncesine kadar baraj gölünde doluluk oranı yüzde 5 seviyesindeydi. Baraj gölünde büyükbaş hayvanlar otluyordu. Ancak 1 ay sonunda yağan karların erimesiyle birlikte doluluk oranı yüzde 31 oldu. Daha yaz yağmurları da yağacak, göl etrafındaki karlar eriyecek. Bundan sonra kuraklık beklemiyoruz. Barajda hem tarımsal sulama, hem de İstanbul’a yetecek su bulunur" dedi.
Doluluk oranının artmasıyla birlikte İstanbul’a su sağlayan ve tarımsal sulama amacıyla kullanılan Hasanlar Barajı’nda kuraklık sınırının üzerine de çıkılmış oldu.

MEB'in 20 Bin Öğretmen Atama Takvimini Doğru Buluyor musunuz?
İmsak | 04:37 | ||
Güneş | 06:11 | ||
Öğle | 13:08 | ||
İkindi | 16:53 | ||
Akşam | 19:56 | ||
Yatsı | 21:23 |