ÇANAKKALE

Çanakkale’nin Yenice ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 450 nüfuslu Taban köyündeki 14 günlük karantina süresi, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nca 7 gün daha uzatıldı.

Yenice ilçesine bağlı Taban köyünde artan korona virüs vakalarındaki artış nedeniyle 19 Şubat günü, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 14 gün süreyle karantinaya alındı. Ancak karantina sürecinde, pozitif vaka ve temaslı sayısında beklenen düşüş olmadı. Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu bugün itibariyle alınan karantina kararının 7 gün daha uzatılmasına karar verdi.

TOKAT

Tokat’ta bir belde, iki mahalle ile bir köy korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre çok yüksek riskli iller arasında yer alan Tokat’ta vaka sayılarında artışı yaşanıyor. Erbaa İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun toplantısında, karantinaya alınması gereken yerlerle ilgili durum değerlendirildi. Bu kapsamda Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Ertuğrul Gazi Mahallesi, Karayaka Beldesi ile Tepekışla köyünde 10 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi. Alacabal mahallesi ile Tanoba kasabasında ise karantina süresinin 10 gün daha uzatılacağı açıklandı.

KARAMAN

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Ermenek Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla salgının önlenmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla ilçeye bağlı Boyalık köyünün 10 gün süreyle karantina altına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, alınan kararlara uymayanlar hakkında adli ve idari cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

AYDIN

Aydın'ın Efeler ilçesindeki bir sokakta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Efeler Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Eğrikavak Mahallesi'nde son zamanlarda Kovid-19 vakaları ve temaslı sayılarında artış tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği karantinaya alınan Pınar Sokak'a 5 Mart'tan itibaren giriş ve çıkışların yasaklandığı kaydedildi.

BURDUR

Burdur’un Çavdır ilçesine bağlı Kızıllar köyü artan korona virüs vakaları nedeniyle karantinaya alındı.

Geçtiğimiz günlerde artan pozitif vakalar nedeniyle Çavdır ilçesine bağlı Bayır ve Kozağaç köyleri korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınmıştı. Çavdır’da birçok köyde karantina devam ederken, bir karantina haberi de Kızıllar köyünden geldi. 4 kişinin pozitif ve 1 kişinin de temaslı olmasından dolayı Kızıllar Köyü, karantina altına alındı. Alınan karantina uygulaması kararından sonra Jandarma ekipleri köyün giriş ve çıkışını kontrol altına aldı.

Kızıllar köyünde tarım ve hayvancılık faaliyetleri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde kontrollü bir şekilde devam edeceği bildirilirken, vatandaşların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu Ekiplerince sağlanacağı öğrenildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı yaklaşık 300 nüfuslu Çakıcı köyü artan korona virüs (Covit-19) vakaları sebebiyle karantinaya alındı.

Dinar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam Selami Kapankaya’nın başkanlığında toplandı. Toplantıda korona virüs tedbirleri kapsamında bir dizi karar alındı. Toplantıda ilçeye bağlı yaklaşık 300 nüfuslu Çakıcı köyünde ikamet eden vatandaşlarda yapılan Covid-19 testlerinde pozitif vakaların artması, bulaş riskinin yüksek olması nedeniyle hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla, kurul tarafından tedbirlerin arttırılması uygun görülerek karantinaya alınması kararlaştırıldı. Bu kapsamında köyün giriş ve çıkışları jandarma ekipleri tarafından kapatılırken, bölgeden zorunlu geçişler ise izin belgesi kontrolü yapılarak gerçekleştirildi. Köyde her evden bir kişinin zorunlu ihtiyaçlarına karşılamak için sokağa çıkmasına izin verilirken, ayrıca kahvehane ve berber gibi iş yerlerinin de kapatılmasına karar verildi. Ayrıca Çakıcı İlkokulu’nda karantina süresince eğitime ara verilerek öğrencilerin uzaktan eğitim ile öğrenimine devam edilmesine. Köyde ikamet eden kendi imkanlarıyla veya taşımalı sistemle köy dışına giderek eğitimine devam eden öğrencilerin de yine eğitimlerine uzaktan eğitim ile devam etmelerine ve okul idarecilerince izinli sayılmalarına karar verildi.

EDİRNE

Çok yüksek riskli iller arasındaki Edirne’de, artan korona virüs vakaları nedeniyle bir köy karantinaya alındı, ilçe genelinde de oyun parkı ve spor alanlarının kullanımı geçici olarak durduruldu.

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Küçünlü köyü, artan korona virüs vakaları nedeniyle karantinaya alındı. Lalapaşa Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, tedbirleri yerinde denetledi.

Ayrıca, Lalapaşa İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ilçe merkezinde bulunan park ve spor alanlarının kapatılması yönünde karar aldı. Kararın ardından Lalapaşa Belediyesi ekiplerince, oyun parklarına ve spor alanlarına emniyet şeridi çekildi.

KASTAMONU'YA GELENLER

Kastamonu İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince yüksek ve çok yüksek riskli gurubunda bulunan illerden Kastamonu’ya gelecek olan vatandaşlar, 10 gün süreyle karantinaya alınacak.

Kastamonu İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karara göre, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığınca il merkezine girişlerde kontrol noktaları oluşturulması kararlaştırıldı. Bu kontrol noktalarında normalleşme süreci kapsamında yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan ilerden gelen, vücut ısıları 38 derece ve üzerinde olanlar Kastamonu Valiliğince belirlenen yurtlara alınacak ve testlerinin negatif çıkmasının ardından belirttikleri adreste 10 günlük zorunlu izolasyona tabi tutulacak. Ayrıca ateşi normal olan ve kentte ikamet etmeyenler de belirtecekleri adreste 10 gün zorunlu izolasyonda kalacak. İzolasyonda bulunanların takibi ise kolluk kuvvetleri ile iş birliği içinde muhtarlar vasıtasıyla yapılacak.

Yüksek ve çok yüksek risk gurubunda bulunan illerden eğitim ve turizm maksadıyla Kastamonu’ya gelenler ya da ticari ve tarımsal faaliyet yürüten şirketlerin temsilcileri ile kamu görevini yürütenler, zorunlu karantina kapsamı dışında tutulacak. Covid-19 testi pozitif çıkan vakalar ile yakın temaslı düşünülen kişilere de takip süreleri içinde semptomların gelişip gelişmediğine bakılmaksızın zorunlu olarak filyasyon ekiplerince test yapılacak.

BİLECİK'TE KARANTİNA SONA ERDİ

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde mutasyonlu virüs taşıdığı gerekçesiyle karantinaya alınan 7 hastanın karantina süreci sona erdi. Son yapılan testler sonrasında hastalığa ait emarelere rastlanılmadığı ve vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Şubat ayı içerisinde ilçeye bağlı Yeşilkent ve Yeni mahallede ikamet eden 2 hane fertlerinde mutasyonlu virüse rastlanılmıştı. Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha kurulu tarafından 14 günlük karantina kararı alınarak uygulanmaya başlamıştı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından da hastaların bulunduğu konutlarda 24 saat aralıksız olarak nöbet tutuldu. Bugün itibariyle karantina sürecinin tamamlanması ile birlikte bu konutlarda hayat normale döndü.

Yetkililer, vatandaşların hastalık bitiyor düşüncesiyle rehavete kapılmamaları gerektiğini belirtirken tedbiri elden bırakmamaları konusunda da uyarıda bulundular.

KÜTAHYA'DA KARANTİNA SONA ERDİ

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı bin 924 nüfuslu Naşa beldesinde uygulanan 10 günlük Korona virüs (Covid-19) karantinasının sona erdiği bildirildi.

Simav Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Naşa beldesinde tespit edilen pozitif vakalar nedeniyle 24 Şubat 2021 tarihinde başlatılan 10 günlük karantina uygulamasının sonlandırıldığı duyurdu.

Kontrollü sosyal hayat dönemine geçiş süreciyle birlikte, 4 Mart 2021 tarihinden itibaren tüm işyerlerine girişlerde vatandaşların HES kodu sorgulamasının yapılacağı, HES kodu sorgulaması yapmayan iş yerlerine İl İdaresi kanununun 66’ıncı maddesi ile Kabahatler kanununun 32’inci maddesine göre para cezası ve diğer yaptırımların uygulanacağı bildirildi.

Naşa Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Yavuz, vatandaşların pandemi kurallarına uymalarını ve bir arada durmamalarını belirterek, karantina sonrası geçmiş olsun dileklerini iletti.